Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malkaralı öğrenciler tarihi gezdiler

İki günlük kültür gezisi kapsamında Bursa’ya gelen Malkara Anadolu Lisesi öğrencileri, Uludağ Üniversitesi’ndeki fakülteleri gezip bilgi aldılar. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini yakından inceleme fırsatını buldular. Aynı zamanda gezdikleri tarihi mekânlara da hayran kaldılar.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2016 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2016 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Malkaralı öğrenciler tarihi gezdiler
Bilal KAYAALTI/BursaHaber İki günlük kültür gezisi kapsamında Bursa’ya gelen Malkara Anadolu Lisesi öğrencileri, Uludağ Üniversitesi’ndeki fakülteleri gezip bilgi aldılar. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini yakından inceleme fırsatını buldular. Aynı zamanda gezdikleri tarihi mekânlara da hayran kaldılar.



Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde bulunan Malkara Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri, okul müdürü Mümin Lütfüoğlu ve bazı öğretmelerle birlikte Bursa’da bir dizi temaslarda bulundular, şehrin tarihi mekânlarını tanıma fırsatını yakaladılar. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin misafiri olarak kentin farklı mekânlarını ziyaret eden Malkara Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri, Osmangazi ve Orhan Gazi türbelerinin de dua okudular, Tophaneden Bursa’yı seyrettiler. Ulu Cami, Emirsultan başta olmak üzere, kapalı çarşı ve restore edilip hizmete açılan tarihi yerlere hayran kaldılar. Gezdikleri tarihi aksta bol bol fotoğraf çeken lise son sınıf öğrencileri, Bursa’nın UNESCO dünya mirası listesine girmesini sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür ettiler. Öğrenciler ayrıca Uludağ Üniversitesi kampüsündeki fakülteleri ziyaret edip, yetkililerden bilgi aldılar. Bu sene yapılacak olan üniversite sınavlarında Uludağ üniversitesini tercihleri arasında bulunduracaklarını söylediler. Bursa’da adeta tarihin fotoğrafını çekme fırsatı bulduklarını belirten okul müdürü Mümin Lütfüoğlu, “Türkiye’nin en güzel ilini öğrencilerimizle gezme fırsatı bulduk.. Bizlere ziyaretimiz boyunca Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi temsilen Kültür AŞ yönetim kurulu üyesi Murat Sevinç eşlik etti, tarihi mekânları gezdirdi. Kendimizi zaman tüneline girmiş gibi hissettik. İlim, kültür ve sanatın öncüsü tarihin başkentinin açık hava müzesini andıran mekanlarını gezdik. Hayal bile edemeyeceğimiz bir ev sahipliği ile karşılaştık. Bursa hakikaten tarihle iç içe bir şehir. UNESCO dünya mirası listesine girmiş bir kent. Malkara’ya tarih şehrinin fotoğrafını çekerek, güzel anılarla dönüyoruz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.