Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mako'da da işçilerin talepleri kabul edildi

TOFAŞ'ta anlaşma sağlanmasından sonra Mako işçileri de eylemlerini sonlandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2015 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2015 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mako'da da işçilerin talepleri kabul edildi
 TOFAŞ'ta anlaşma sağlanmasından sonra Mako işçileri de eylemlerini sonlandırdı. 

Bursa'da, Tofaş Türk Otomobil Fabrikaları AŞ'de, işçi temsilcileriyle fabrika yönetimi arasında gece geç saatlerde yapılan görüşmelerde uzlaşmaya varılmasının ardından sabah vardiyasında işçiler mesaiye başladı.

Servis araçlarıyla saat 06.10'dan itibaren fabrikaya gelen işçiler, gruplar halinde 4 numaralı kapıdan çipli kartlarını okutarak tesislere girdi. Görevlilerden alınan bilgiye göre 06.45 vardiyasında çalışan yaklaşık 2 bin 500 işçi üretim tesislerine giriş yaptı.

TOFAŞ fabrikasında günlerdir devam eden iş bırakma eylemi sırasında, işveren dün ilk kez işçilere yeni bir teklifle gelmişti. Türk Metal'in temsilciliğinin işçilere verilmesini ve işten atma olmayacağını kabul eden işveren ayrıca şimdi ve Ramazan ayında biner lira ikramiye ödemeyi de önermişti.

Öte yandan yaklaşık bir hafta süren eylem dolayısıyla fabrika önünde biriken çöpler, temizlik işçileri tarafından temizlenmeye başladı. 

MAKO

Bursa'da, Coşkunöz ve Tofaş'ın ardından yan sanayi kuruluşlarından Mako Elektrik Sanayi ve Ticaret AŞ'de de iş bırakma eylemi sona erdi.

Mako'da gece fabrika yönetimiyle bir araya gelen işçi temsilcileri, masadan anlaşarak kalktı. Uzlaşma sonrası işçiler eylemlerine son vererek fabrika önündeki bekleyişlerini sonlandırdı.

İşçi temsilcilerine eyleme katılanların işten çıkarılmayacağına dair teminat mektubu verildiği ve Tofaş'taki uzlaşma noktalarının Mako'da da uygulanacağı öğrenildi. 

Mako'da işçiler 25 Mayıs'ta iş başı yapacak.

OYAK Renault ve Ototrim fabrikalarındaki eylemler ise sürüyor.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.