Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahkeme kararına rağmen Bozbey neden yıkmıyor?

Nilüfer Metro istasyonunun yanındaki yeşil alanın betonlaştırıldığı haberini önceki aylarda yazmıştık. TMMOB Şehir Plancılar Odası Bursa Şubesi Başkanlığının açtığı davanın sonucunda projenin iptali istenmesine rağmen beton bloklar yıkılmıyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2019 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2019 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mahkeme kararına rağmen Bozbey neden yıkmıyor?

MURAT DORUK’UN HABERİ

Önceki aylarda yer verdiğimiz Nilüfer metro istasyonunun yanındaki yeşil alanın betonlaştırıldığı haberiyle ilgili belgeler ortaya çıkmaya devam ediyor. Barakalar bölgesi olarak bilinen alandaki imar uygulamasıyla ilgili olarak akıl almaz olaylar ve kararlara imza atılmıştı. Yeşil alanlardan elde edilen imarlı arsalar iddialara göre CHP’li müteahhitler veya işadamlarına peşkeş çekilmişti.

PROJENİN İPTALİ İSTENDİ

TMMOB Şehir Plancılar Odası Bursa Şubesi Başkanlığı ise olaya sessiz kalmayıp durumu yargıya taşıdı. Açılan davada Nilüfer Belediye Meclisi'nin kararıyla uygun bulunan ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararıyla onaylanan parseldeki proje mahkeme tarafından iptal edildi, alanın da yeşil alan olması kararlaştırıldı.

ÇEVRE DÜZENİ PLANINA AYKIRI

Mahkeme kararında Nazım İmar Planı değişikliğinin; hukuka aykırı olduğu, idari işlemin ise 1/100.000 ölçekli Bursa 2020 yılı Çevre Düzeni Planına aykırı olduğu tespit edilerek plan iptal edilirken Nilüfer Belediyesi mahkeme kararına rağmen alanı, yeşil alan olarak düzenleyip binayı yıkmıyor. Vatandaşın hakkı olan yeşil alanda şimdi beton bir blok yer alıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.