Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lozan mübadillerine yeni merkez

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan Demirtaş Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yeni binası, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katıldığı törenle hizmete açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2014 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2014 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Lozan mübadillerine yeni merkez
 Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan Demirtaş Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yeni binası, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katıldığı törenle hizmete açıldı. 
Demirtaş’ta yapılan açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni yerine kavuşan Demirtaş Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin güzel faaliyetlere vesile olması dileğinde bulundu. Dernek binasının yapımında emeği geçen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Başkanı Feridun Kahraman’a teşekkür eden Başkan Altepe, Bursa ile Balkanlar’da yaptıkları çalışmalardan bahsetti.
Bursa’da restore edilmedik tarihi eser bırakmadıklarını, Bursa’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girdiğini hatırlatan Başkan Altepe, benzer faaliyetleri Balkanlar’da da sürdürdüklerini ifade etti. Yaptıkları çalışmaların özellikle Balkanlar’daki Müslüman halk arasında birlik ve beraberliğe sebep olduğunu, onların inanç ve kültürlerini ayakta tutmaya yaradığını anlatan Başkan Altepe, Bursa’da yaşayan göçmenlerin de aralarındaki birlik ve beraberliği daha da ileriye taşımaları, kültür ve dayanışmayı artırmaları dileğinde bulundu.
Yeni yerine kavuşan Demirtaş Lozan Mübadilleri Derneği’nin bu hedeflere hizmet edeceği yönündeki inancının tam olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Bursa birçok konuda öncü, lider bir kent. Demirtaşlı Lozan mübadilleriyle, Bursa ve Türkiye’ye örnek yeni çalışmaları hep birlikte gerçekleştireceğiz. Onun için de bu dernek, yapacağımız çalışmaların bir parçası olacak” dedi.
Törende konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise, kendisinin de Yunanistan göçmeni bir ailenin ferdi olduğunu hatırlatarak, çoğunlukla Lozan mübadillerinin oturduğu Demirtaş’a ayrı bir sevgi duyduğunu ifade etti. Açılışı yapılan Demirtaş Lozan Mübadilleri Derneği’nin hayırlı olmasını dileyen Çavuşoğlu, geçmişte yaşanan sıkıntıların bir daha yaşanmaması için herkesin güçlü ve müreffeh Türkiye hedefi doğrultusunda hareket etmesi gerektiğini vurguladı.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, belediye olarak Bursa’ya göç edenlerin gelenek ve göreneklerini devam ettirebilecekleri ortamlar hazırladıklarını, bu kapsamda çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Demirtaş Lozan Mübadilleri Derneği’ne de her türlü kolaylığı sağladıklarını belirten Dündar, “İnşallah bundan sonraki süreçte kültürlerimiz kaybolmayacak, Büyükşehir içerisinde farklı bölgelerin güzelliklerini hep birlikte görecek yanlışlarını da yine hep birlikte ayıracağız” diye konuştu.
Demirtaş Lozan Mübadilleri Derneği Başkanı Ali Kömürcü de, derneğin Rumeli’den göçmen olarak gelen insanlar arasındaki bağların kopmaması, gelenek ve göreneklerin devam etmesi, ekonomik ve kültürel yardımlaşmayı sağlamak için kurulduğunu hatırlattı. Kömürcü, dernek binasına kavuşmalarını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve DOSAB Başkanı Feridun Pehlivan’a teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri binayı hizmete aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.