Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Limak Uludağ Elektrik 2017 yılı verilerini açıkladı

Bursa Haber Gazetesi olarak Limak Uludağ Elektrik'in konuğu olduk. Limak Uludağ Elektrik Bursa Genel Müdürü Ali Erman Aytac ve Limak Enerji ekibi Bursa Haber Gazetesi çalışanlarıyla kahvaltıda buluştu.Gerçekleştirlen basın toplantısında Genel Müdür Ali Erman Aytac önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Limak Uludağ Elektrik 2017 yılı verilerini açıkladı

3 milyon abonesiyle başta Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova olmak üzere Serbest Tüketici kapsamında toplam 66 şehirde hizmet veren Limak Uludağ Elektrik 2017 yılı değerlendirme raporunu kamuoyu ile paylaştı.

Raporda yer alan verilere göre yabancı uyruklu abone sayısında Yalova’nın liderliği dikkat çekerken, 25 yaş altı genç profilde en yüksek abonelik oranı Çanakkale’ye ait. Sanayi kimliği ile öne çıkan Bursa ise enerji tüketiminde yine liderliğini korudu. Tüketim değerlerine bakıldığında; Türkiye tüketim artışı yüzde 6 olarak gerçekleşirken, Bursa-Balıkesir-Çanakkale-Yalova illerindeki artış yüzde 6 Limak Uludağ’ın satışlarındaki artışın ise yüzde 29 oranında gerçekleştiği belirtildi. Abone grupları bazında büyüme oranlarına bakıldığında; en yüksek artış yüzde 12 ile ticarethane olurken, yüzde 9 ile mesken ikinci sırada yer aldı. En düşük büyüme oranı yüzde 2 ile sanayide oldu.

Limak Uludağ Elektrik tarafından yapılan elektrik satış miktarı 134 ülkenin elektrik tüketiminden fazla bulunuyor. Sanayi, ticarethane, mesken, tarımsal sulama ve aydınlatma olmak üzere beş ana grupta gerçekleşen faturalama işlemlerinde sanayi tüketimi yine başı çekti. Hazırlanan raporda yeni aboneliklerin profilinden tüketim bölgelerinde yaşanan artışlara kadar pek çok detaya yer verildi.

Yabancı uyruklu abonelikte Yalova, 25 yaş altı genç abonelikte Çanakkale lider

2017 yılında 100 binin üzerinde yeni abonenin Limak ailesine katıldığı ve taşınan aboneliklerle beraber yılın genelinde yapılan abonelik işlem sayısının 386 bin olduğu belirtildi. Bu rakam 53 ilin her birinin abone sayılarının üzerinde bir sayıya denk geliyor. 2017 yılında yeni yapılara ait abonelik sayısı bir önceki yıla kıyasla yüzde 18 oranında arttı. En çok abonelik işleminin yılın üçüncü çeyreğinde gerçekleştiğini açıklayan rapora göre, yeni tesis aboneliklerinde en yüksek artış oranı yüzde 29 ile Bursa’da bulunurken, Çanakkale’de ise bir önceki yıla göre %1’lik düşüş görüldü.

2017 yılındaki imar affının da etkisiyle yeni tesis aboneliklerinde en çok artış yüzde 56 ile Osmangazi ilçesinde gerçekleşti. Kentsel dönüşümün de etkisiyle ikinci sırada yüzde 34 artış ile Mustafakemalpaşa-Karacabey yer alırken, Gemlik-Orhangazi ve Nilüfer yüzde 21 ile üçüncü sırada yer aldı.

Yeni abonelerin yaş dağılımı üzerine de analizlerde bulunan Limak Uludağ Elektrik; yıl içerisindeki abonelik işlemlerinin %27‘lik oranla en çok 35-45 yaş arasındaki aboneler tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.  25 yaş altı genç nüfus pastanın % 5’lik diliminde yer alırken, Çanakkale %9’luk oranla genç aboneliklerin en yoğun yapıldığı şehir oldu. 

Açıklanan raporda yabancı uyruklu kullanıcıların da tabloya yansımaya başladığı görüldü. 2017 yılı boyunca yapılan abonelik işlemlerinin %2’sini yabancı uyruklu abonelerin oluşturduğu gözleniyor.  Yabancı uyruklu abonelerin %19’unu ise daha önce hiç aboneliği bulunmayan yeni aboneler. Bölgede en yüksek abonelik oranı Bursa’da olmasına rağmen yabancı uyrukluların en yoğun bulunduğu şehir Yalova olarak tespit edildi. Yalova’yı, Bursa’nın Osmangazi ve Yıldırım ilçeleri takip ediyor. En düşük oranlar ise sırasıyla Çanakkale’nin Biga, Balıkesir’in Edremit ve Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçelerinde.

Abone tahliyelerindeki artış kentsel dönüşümdeki hareketliliğe işaret ediyor

Limak Uludağ Elektrik, açıkladığı raporda tahliye açısından da hareketli bir yıl yaşandığını gözler önüne seriyor.  Geçen yılın tahliye oranları ile bu yılın tahliye oranları karşılaştırıldığında %17’lik artış olduğu kaydedildi. Bu artış %35 ile 2017 yılının ilk çeyreğinde en yüksek seviyede görüldü. Tahliye talepleri, en çok Ağustos en az ise Aralık ayında gerçekleşti.  En yüksek tahliye talebi %16’lık oranla Bursa’nın Nilüfer ilçesine ait. İlçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarının bu oranın artmasında çok büyük payı bulunuyor.

Ödüller enerjimizi besliyor

2017 yılında gösterilen performans ve üretilen projeler ile çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından takdir edilen Limak Uludağ Elektrik en son olarak Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından her yıl düzenlenen “Ekonomiye Değer Katanlar” organizasyonunda “Kurumlar Vergisi” ve “Sektör Liderleri-Enerji” kategorileri olmak üzere iki ödüle birden layık görüldü. 2017 yılında alınan bir diğer ödül de Marketing & Management Institute ve Akademetre Araştırma Stratejik Planlama şirketleri tarafından ortaklaşa düzenlenen “Kente Değer Katanlar” araştırmasında Enerji Kategorisi Liderliği ödülü oldu. Ödüller hakkında düşüncelerini paylaşan Genel Müdür Ali Erman Aytac “Ödüller, kurumların enerjisini besleyen santraller gibidir. İşinizi doğru yaptığınızın ve bunun da kamuoyu tarafından takdir edildiğinin bir göstergesidir. Dolayısıyla yaptığımız işleri ödül almak için değil, sorumluluk bilinciyle gerçekleştirdiğimiz halde sonunda ödüllendiriliyor olması bizim için bir gurur ve motivasyon kaynağı oluyor. 2018 yılında da ödüle layık görülecek hizmetler üretmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

2018’in hedefleri arasında online işlem sayısını arttırmak bulunuyor

Ali Erman Aytac; “Online abonelik tüm kullanıcılar için büyük kolaylık.  Artık herkes, ister web sitemizdeki online işlem bölümünden isterlerse de cep telefonlarına indirecekleri mobil uygulamamızla oturduğu yerden abonelik işlemini 5 dakikada tamamlayabilir. Tabii sadece abonelik değil;  fatura ödeme, borç sorgulama gibi pek çok işlemi bu kanallarla yapabilirler. Bu yıl ilk adımlarını attığımız online işlem merkezimizden 2017 yılında 10 binin üzerinde kişi abonelik başlatma işlemlerini gerçekleştirdi ancak 2018 yılında çok daha fazla abonemizi faydalandırmayı ve aldıkları hizmeti kolaylaştırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Müşteri Memnuniyetine yapılan yatırımlara devam edilecek

2017 yılını Müşteri Memnuniyet yılı olarak ilan eden Limak Uludağ Elektrik, abonelerinin hizmetine sunduğu farklı ürün ve servisleri ile de yıl boyunca adından söz ettirmişti. Enerji sektöründeki ilk çağrı merkezi uygulaması, online işlem merkezi servisleri ve esnek fatura uygulamaları ile sektöre öncülük eden Limak Uludağ Elektrik yeni yılda da yeni ve hayatı kolaylaştıran uygulamalar ile müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmayı hedefliyor.

Esnek Fatura ve Fatura Alt Limiti belirleme gibi ödeme kolaylığı sunan servisleri ile müşteri dostu olduklarını belirten Aytac: “Bizim için öncelik müşterilerimizin memnuniyeti; bundan sonra fatura ödeme ile ilgili kuralları onlar koyacak, biz takip edeceğiz” dedi. Enerji sektöründeki yenilikçi uygulaması Esnek Fatura ile müşterilerine son ödeme tarihi ve fatura alt limiti belirleme gibi kolaylıklar sunduklarını belirten Aytac; Esnek Fatura uygulaması sayesinde kesme sayısının geçen seneye göre %21 oranında düştüğünü vurguladı.

Sektörün ilk ISO 9001:2015 belgesini aldık

Müşteri Memnuniyeti önceliği kapsamında sunduğu hizmetlerde yenilikçi ve öncü olmanın yanı sıra sağladığı standartlarla da kaliteli ve sürdürülebilir olmak için çalışmalarına hız kesmeden devam eden Limak Uludağ Elektrik,  Türkiye’de Yeni Nesil ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Standardı belgesini alan ilk elektrik şirketi olarak bu konudaki kararlılığını ispatladı.

Türkiye’de bu belgeyi alan ilk elektrik şirketi olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Limak Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac; şunları söyledi. “Kalite anlayışının sadece belirli birimlerde kalmaması ve her birimde özümsenmesi bizim için önemlidir. Görevli elektrik tedarik şirketi olduğumuz, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova’da 10 bölge müdürlüğümüzde, çalışanlarımız kalite yönetim sistemleri eğitimlerini aldı. Özverili çalışmanın ardından ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi kalite belgelerini aldık” dedi.

Sosyal sorumluluk bilinci ile çalışıyoruz

Günümüzün kurumlar açısından önemli sorumlulukları arasında kabul edilen Sosyal Projeler konusunda da 2017 yılında pek çok projeye imza atan Limak Uludağ Elektrik; Sırameşeler Sevgi Evi ile dünya çocuk kitapları günü kutlaması, Onko-Day ile meme kanserine farkındalık gibi sosyal projelerle gündeme geldi.  Kurum, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ile “Limak Uludağ Elektrik Bilim Kardeşliği” haftasında kurulan bilim atölyeleri ile Bilim Şenliği’ndeki “Güneş Pilli Mini Robot” ve “LED'li Gece Lambası” atölyeleri kapsamında 4 ilden ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerini bilimle buluşturuldu.  Bölge genelinde aşure dağıtımı ile Muharrem ayı kutlaması, 5. Geleneksel Uludağ Bisiklet Tırmanışı’na destek, ilköğretim öğrencileri ile 23 Nisan kutlaması, 15.Kalite ve Başarı Sempozyumuna destek, Türkiye Sakatlar Derneği ile özel protokol, kan bağışını desteklemek için Kızılay ile işbirliği gibi pek çok etkinliğe destek verdi. Şirket, 2018 yılında da sosyal projeler ile kamu yararına çalışmalarını arttırarak sürdüreceğini bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.