Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kütüphane artık bir ‘tık’ uzağınızda

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ‘Bursa Okuyor’ kampanyasının devamı olarak hayata geçirilen e-kitap uygulaması ile artık Bursalılar kütüphaneye gitmeye gerek kalmadan cep telefonu, tablet veya bilgisayarları ile istedikleri...

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2017 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2017 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kütüphane artık bir ‘tık’ uzağınızda

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ‘Bursa Okuyor’ kampanyasının devamı olarak hayata geçirilen e-kitap uygulaması ile artık Bursalılar kütüphaneye gitmeye gerek kalmadan cep telefonu, tablet veya bilgisayarları ile istedikleri kitaba ulaşabilecekler.

Daha önce ‘Bursa okuyor’ kampanyasıyla kütüphaneleri 24 saat hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de kitapları okuyucunun ayağına götürüyor. Yeni başlatılan e-kitap uygulaması ile Bursalılar artık, ister evlerinden, ister işlerinden, ister tatilde kısacası istedikleri zaman ve istedikleri yerden kitap okuyabilecekler. Setbaşı Merkez Kütüphanesi’ne gidip bir kez üye olup kendine özel şifre alan vatandaşlar, cep telefonu, tablet ve bilgisayarlarından bu şifre ile sisteme girerek istedikleri kitaba ulaşabilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kitap okuma alışkanlığının daha geniş kitlelere ayılması amacıyla başlattıkları kütüphanelerin 24 saat açık kalması uygulamasının büyük bir ilgi gördüğünü ve şimdi de ‘Bursa Okuyor’ kampanyasını bir adım daha ileriye taşıdıklarını vurguladı. E-kitap uygulaması ile kitaba erişimin önündeki tüm engellerin ortadan kaldığını artık kütüphaneye gitmeye bile gerek kalmayacağını ifade eden Başkan Altepe, “Halkımızın daha çok okuması, okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması adına ‘Bursa okuyor’ kampanyasını başlatmıştık ve Kütüphanelerimizi 24 saat açık tutuyorduk. Ancak bu uygulamadan sınırlı kişiler yararlanabiliyordu. Gerçek anlamda okumanın gelişmesi ve kitaba kolay ulaşım için e-kitap uygulamasını başlattık. Kütüphaneye üye olan hemşehrilerimiz aldıkları şifrelerle bulundukları her yerden, ister tatilde, ister evinde herhangi bir noktadan anında bilgisayar, telefon ve tabletleriyle elektronik ortamda kitaba ulaşabilecekler. Astronomiden uzay bilimlerine, ekonomiden finansa, edebiyattan politikaya, tıptan, tarihten, güzel sanatlara kadar her türlü yayınımız var. Oturdukları yerden buralara ulaşabilecekler, istedikleri kitabı okuyabilecekler” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.