Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurtuluş kahramanlarına vefa

Yıldırım Belediyesi, Bursa’nın kurtuluşu esnasında hayatını kaybeden şehitleri inşa edeceği anıt müzede yaşatacak.Yıldırım Belediyesi, şehitlerin isimlerini ilçeye kazandırdığı eserlerde ölümsüzleştirirken, 11 Eylül 1922’de...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2017 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2017 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kurtuluş kahramanlarına vefa

Yıldırım Belediyesi, Bursa’nın kurtuluşu esnasında hayatını kaybeden şehitleri inşa edeceği anıt müzede yaşatacak.

Yıldırım Belediyesi, şehitlerin isimlerini ilçeye kazandırdığı eserlerde ölümsüzleştirirken, 11 Eylül 1922’de Bursa’nın kurtuluş mücadelesi sırasında şehit düşen 11 askerin hatırasını da inşa edeceği anıt müzede yaşatacak. Karapınar Mahallesi’nde yapılacak meydan ve anıt müze projesi, Bursa’nın 2 yıl 2 ay 2 gün süren Yunan işgalinden kurtuluşunun ve kurtuluş mücadelesinde şehit düşerek ölümsüzleşen 11 vatan evladının hatırasını yaşatacak. 11 şehit için 11 adet yükselen anıt tasarlandı. Sergi alanları, fuaye, kütüphane, çok amaçlı salon ve kapalı otopark bulunacak müze yaşayan bir sosyal alan olarak da hizmet verecek.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “1326 tarihinde Türk yurdu olan, Osmanlı Devleti’ne uzun yıllar başkentlik yapan Bursa, 594 yıl sonra işgal edildi. İşgalden 2 yıl 2 ay 2 gün sonra kurtuluş mücadelesi esnasında bugünkü Yıldırım ilçemiz sınırları içerisinde şehit düşen 11 vatan evladının ve diğer tüm şehitlerimizin anısını yaşatmak için Karapınar’a anıt müze yapıyoruz. Aynı zamanda bir savaş müzesi şeklinde tasarlandı. Anıt müze ve meydan olarak tasarlanan projeyle şehitlerimizin hatırasını canlı tutacağız” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.