Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurtulan projelerini anlattı

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, yeni dönemde değişimin büyükşehir ile birlikte hızla devam edeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2015 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2015 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kurtulan projelerini anlattı
 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, yeni dönemde değişimin büyükşehir ile birlikte hızla devam edeceğini söyledi.

Başkan Kurtulan, Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. TSO Meclis Salonu’ndaki toplantıda, 2014 yılında yapılan çalışmalar hakkında sunum yapan Başkan Sadi Kurtulan, vatandaş odaklı, hizmet merkezli bir anlayışla görev yaptıklarını dile getirdi. Mustafakemalpaşa’nın yaşanabilir sosyal alanlara ihtiyaç duyduğunu belirten Kurtulan, bu yönde planlanan iki önemli yatımın Gençlik ve Spor Merkezi ile Kirmasti deresi ıslah projesini mutlaka hayata geçireceklerini belirtti.

Kurtulan, “En büyük hedefimiz, vatandaşın her yönüyle ihtiyacını karşılayan sosyal donatıları Mustafakemalpaşa’ya kazandırmaktır. Bunlardan ilki olan 37 dönümlük alanda yapılacak Gençlik ve Spor Merkezi için imzaları attık. Bu 20 yıllık bir rüyaydı. Kirmasti projesi çerçevesinde hazırlanan ‘Kule’ restoran projesi ise büyükşehirin gündeminde. İki yatırım için en kısa süre de inşaata başlayacağız. Mustafakemalpaşa’nın bir diğer ihtiyacını ise altyapı oluşturuyor. 30 yıldır neredeyse bu işlere bakılmamış. Bir süre yeni alınan teknik araçlarla bu hizmetleri vermeye, vatandaşı mağdur etmemeye çalıştık. Geçen dönem de altyapı konusunda girişimlerimiz oldu, fakat meclisimizden yetki alamadık. JICA kredisini alan Orhangazi Belediyesi alt yapıyı bugün bitirme noktasına geldi. Geçmişe takılı kalmayacağız. Şimdi 131 mahalleyi içine alan bir alt yapı planı hazırlanıyor. Büyükşehirle birlikte koordineli bir şekilde çalışarak Mustafakemalpaşa’nın alt yapı meselesini çözceğiz” dedi.

Mustafakemalpaşa’nın belediyenin yer tahsisi ile modern bir adliye sarayına kavuştuğunu kaydeden Başkan Kurtulan, yeni Devlet Hastanesi’nin ise bitmek üzere olduğunu, çevre ve asfaltlama çalışmalarının yine belediye tarafından yapılacağını ifade etti.

Kurtulan, “Yeni otopark alanları kurarak, trafikte düzenlemelere gideceğiz. Ayrıca iki yeni köprü projemiz var. Bu konu da Yol Yapım ve Daire Başkanlığı etüt çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.