Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurşunlu’ya modern meydan

Bursa’nın İnegöl Belediyesi, Kurşunlu Mahallesi’ne yeni meydan kazandırdı.Belediye ek hizmet binası önünde bulunan meydan yenilendi. Modern bir görünüme kavuşan ve geceleri ışıl ışıl aydınlatılan meydanın açılışında konuşan...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2017 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2017 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kurşunlu’ya modern meydan

Bursa’nın İnegöl Belediyesi, Kurşunlu Mahallesi’ne yeni meydan kazandırdı.

Belediye ek hizmet binası önünde bulunan meydan yenilendi. Modern bir görünüme kavuşan ve geceleri ışıl ışıl aydınlatılan meydanın açılışında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, projenin ortaya çıkmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Geçmişten aldıkları güçle bugünü ve yarını inşa etmek için çıktıkları yolda İnegöl’ü örnek bir şehir yapacaklarını ifade eden Aktaş, “Bunu İnegöl’ün her tarafına yaymaya çalışıyoruz. 2014 yılına kadar Kurşunlu müstakil bir belediyeydi. Geçmişte bu belediyede hizmet etmiş hangi ağabeyimiz, arkadaşımız varsa kendilerine yürekten teşekkür ediyoruz. Kurşunlu’nun İnegöl’e bağlanmasının ardından 3 yılda imza attığımız bazı projeleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Eski belediye binası ek hizmet binası olarak revize edildi, tadilatı yapıldı ve aynı hizmete devam ediyor. Çocuklarımızın hem bilgisayarla buluşması hem de ödevlerini yapabilmesi için bilgi kültür evimiz hizmetine devam ediyor. Kurşunlu’yu biliyoruz ki başta çileği olmak üzere tarımıyla meşhur. O yüzden çiftçilerimizin eğitim seminerleri, fuarlarımız ve belirli organizasyonlarla da Kurşunlu’daki vatandaşlarımızı buluşturmaya çalışıyoruz.

Eski hal olarak kullandığınız binayı yeniden inşa ederek ürün toplama merkezi olarak burada hayata geçireceğiz. İçme suyu şebekesi ve iki tane su deposu uygulandı. Yaklaşık maliyeti 5 milyon TL. Şu anda yüzde 80’de. Aynı şekilde içme suyu ishale hattı ve kaptaj yapımı da bugün başladı. Maliyeti 10 milyon TL. Nasip olursa 1 yıl içerisinde bunları da toparlayacağız ve inşallah bunların bitimine paralel olarak tamamen üst yapıyla ilgili çalışmalara yoğunlaşıp pırıl pırıl bir Kurşunlu’yu hep birlikte yaşayacağız” dedi.

Başkan Alinur Aktaş, meydanın 215 bin TL’ye mal olduğunu belirterek, “Bin metrekarelik sert zemin, yürüyüş ve oturma alanı, çocuk oyun alanı ve yeşil alanları bulunan değişik ağaç türleriyle de desteklediğimiz parkımız hayırlı olsun. Burada belediye otobüslerinin park etmesi için bir alan da oluşturuldu. Yaklaşık 215 bin TL’lik bir masrafın yapıldığını da ben burada ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.