Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Körfez Köprüsü havadan görüntülendi

Türkiye'nin en büyük yatırımı olan İstanbul Bursa İzmir otoyolu kapsamında inşa edilen İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü inşaatı havadan görüntülendi. Köprü tamamlandığında dünyanın en büyük 4.asma köprüsü olacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2014 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2016 01:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Körfez Köprüsü havadan görüntülendi

Bursa Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Çavuşoğlu, asma köprüdeki inşaatı uçaktan görüntüledi. İstanbul`dan başlayıp Bursa`dan geçerek İzmir`e ulaşacak olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu`nun en önemli aşaması olan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü artık su üstü yapımı aşamasına gelmiş durumda.

Mart ayında İzmit Körfez Köprüsü ayağı keson batırma törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yolun köprüden Karacabey'e kadar olan bölümü için müteahhit firmaya 2015 yılını hedef gösterip şunları söylemişti: "Bağlantı yollarıyla birlikte 433 kilometre olan yolun en önemli bölümü İzmit Körfez geçişidir. Bu otoyol Körfez’i dünyada eşine az rastlanan bir köprüyle geçiyor. Bu köprü dünyanın en büyük dördüncü köprüsü. Bugün denizin 40 metre altındaki temellere ile uzunluğu 22 metreyi bulan keson temelleri birleştiriliyor. Böylece köprü inşaatın önemli kısmı tamamlanmış olacak. Asma köprünün diğer işleri de planlandığı gibi sürüyor. Otoyol inşaatındaki tünellerde de büyük gelişme sağladık. Viyadüklerin inşası da süratle devam ediyor. Önümüzdeki yıl sonu itibariyle İzmit Körfez geçişi asma köprüsü ve Gebze -Gemlik -Kemalpaşa ayrımı İzmir bölümündeki çalışmaları tamamlıyoruz. Bundan sonra işler daha da hızlanacak. Bugüne kadar 3 milyar 650 milyon harcama yapıldı. Bu yapının kamulaştırılmasını devlet, yapım bölümünü ise inşaat firmaları üstlendi. Büyük projelere girişmek için büyük ideallerinizin olması gerekir. Türkiye artık küresel ölçekte projeler yapıyor. Hayallerden yola çıkıyoruz, hayalleri tek tek gerçeğe çeviriyoruz. İmkansız bir şey tanımadık tanımıyoruz. 1, 5 asırlık arzulardan ilham alıyoruz. Mukadderat dahilinde imkansız diye bir şey tanımıyoruz. Türkiye artık çok iddialı projeler başlatıyor. Bunları da tamamlıyor"

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.