Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kıtaların çekim merkezi İnegöl

Mobilyanın başkenti İnegöl, kıtaları birleştiriyor. İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından ilki geçtiğimiz yıl Afrika kıtasına yönelik yapılan ‘İnegöl Dünya ile Buluşuyor’ projesinin bu yılki konukları Latin Amerika kıtasının 7 ülke büyükelçilik ve konsolosluk yetkilileri oldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2016 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2016 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kıtaların çekim merkezi İnegöl
Bilal KAYAALTI/BursaHaber Mobilyanın başkenti İnegöl, kıtaları birleştiriyor.  İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından ilki geçtiğimiz yıl Afrika kıtasına yönelik yapılan ‘İnegöl Dünya ile Buluşuyor’ projesinin bu yılki konukları Latin Amerika kıtasının  7 ülke büyükelçilik ve konsolosluk yetkilileri oldu.

Amerika kıtasına yönelik gerçekleştiren projenin gala yemeği Hotel Angelacoma’da düzenlendi. İnegöllü sanayici ve iş adamlarının yoğun katılım gösterdiği programda konuşan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, kıtaları birleştirdiklerini, İnegöl’ü ticaretin başkenti yapmak için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Bursa ve İnegöl’ü dünyanın tanıması anlamında heyecan duyduklarını belirten Yavuz Uğurdağ, Amacımız, İnegöl’ü dünya ile buluşturmak. Afrika kıtası ile başladık, bu sene Amerika kıtasıyla devam ediyoruz. Önümüzdeki sene Asya kıtasını İnegöl’de Ağırlayacağız dünyadaki tüm kıtaları İnegöl’de buluşturacağız. Mobilya şehri İnegöl, mobilyayla ticari sosyal ve ekonomik hayatını mobilya sektörüyle ikame eden bir şehir. İnegöl’de 1 asra yakın zamandır mobilya üretiliyor. Bu noktadan sonra ticari faaliyetleri yürütme noktasında adımlar atacaklarını kaydetti. İnegöl, Türkiye’nin ilk mobilya tasarım atölyesine sahip olduğunu söyleyen Uğurdağ sözlerini şöyle sürdürdü:  “Bu ilkler bizim Türkiye mobilya sektörüne yön vermemizde önemli birer etkendir. Türkiye mobilya üretiminin yüzde 40’ını karşılıyoruz. Hedefimiz, bu rakamları daha da geliştirmek ve büyütmektir” diye konuştu.

ALLAH’A ŞÜKÜRLER OLSUN

Dünya’yı İnegöl’de buluşturan projenin adımlarını atan İMOS’a  teşekkür eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “  Şehrimizin daha geniş kitlelere tanıtılması adına bu ve benzeri organizasyonlar çok önemlidir ve çeşitlendirilmesi gereklidir. Bugün çok değerli misafirlerimizle bir araya geldik. Allah’a şükürler olsun İnegöl gerçekten çok önemli nimetlere sahip bir yerleşim yeri. Hedefimiz sadece Türkiye veya birkaç ülke değil. Planlı ve programlı bir şekilde tüm dünyayı hedefliyoruz. İşadamlarımızı, STK’larımızı ve bu işle alakalı katkısı olan herkesin olaya bu şekilde bakması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Büyük gayretler ve destekler var. Bu buluşmada bu sürecin daha da gelişmesine katkı koyar diye düşünüyorum. Projede emeği geçen, katkısı olan kim varsa kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

SİZLERİ ÜLKELERİMİZE BEKLİYORUZ

Latin Amerika elçileri adına konuşan Meksika Büyükelçisi Martha Barceno Coqui, İnegöl’de olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, “20. yüzyılın başlarında Osmanlı İmparatorluğu’nun pek çok vatandaşı ülkemize geldi. Bugün Türklerin Latin Amerika’ya kattıkları şey ülkelerimizin gelişimi açısından paha biçilmez oldu. Dünyanın en zengin kişisinin ailesi Osmanlı İmparatorluğu’ndan gelmiştir. Bu yüzden Latin Amerika kucakları açık bir şekilde her zaman Türkleri ağırlamıştır. Amerika çok büyük bir kıta ve 500 milyondan fazla nüfusa sahip. Ticaret hacmini geliştirmek adına sizleri tüm Latin Amerika ülkelerine bekliyoruz. İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği’nin bize göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı şükranlarımızı sunuyoruz” diye ifadeler kullandı.

35 MİLYAR DOLARLIK ÜRETİM

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, İMOS’un çalışmalarını takdirle karşıladığını söyledi. Güleç, Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,8 ile dünyada en hızlı büyüyen 6’ncı ülke konumunda olduğunu dile getirerek, “İlk çeyrek büyüme performansımız, Avrupa'nın 27 ülkesinden daha büyük oldu. Böylece Türkiye, son 26 çeyrekte ortalama yüzde 5,1 büyüdü. Türkiye, çalışan nüfusunun 29 yaş ortalamasıyla dünyanın en dinamik ve üretken ülkelerinden biridir. Mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü ihracatını 2015 yılında 4,1 milyar dolara taşırken, sektörümüz 10 yıl önce bir yılda yaptığı ihracatı şimdi sadece iki ayda gerçekleştiriyor. Sektör 2023 yılında 35 milyar dolar üretime ve 16 milyar dolar ihracata ulaşmayı ve dünyanın ilk 10, Avrupa'nın ise ilk 5 büyük mobilya üreticisi arasında olmayı hedefliyor. 2015 yılında Amerika kıtasına yaklaşık 100 milyon dolar ticaret hacmimiz var. Bunu 2016'nın ilk 10 ayında hemen hemen yakaladık ve hedefimizin üstünde bir ciro yakalamayı hedefliyoruz.”

PLAKETLER DİKKAT ÇEKTİ

Kaymakam Vekili Ziya Polat ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse’nin yapmış oldukları selamlama konuşmalarının ardından konuklara ahşaptan yapılan plaketler verildi. Geceye ayrıca, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç onur konuğu oldu.  Programa, Brezilya, Peru, Kolombiya, Kosta Rika, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador ve Meksika’dan gelen büyükelçilik ve konsolosluk yetkilileri katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.