Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırgız başkonsolostan Büyükşehir’e ziyaret

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Kırgızistan’ın İstanbul Başkonsolosu Ruslan Moldakunov’u ağırladı. Tarihi başkanlık binasında yapılan görüşmede, Türkiye ve Kırgızistan arasındaki ikili ilişkiler ile...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2017 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2017 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kırgız başkonsolostan Büyükşehir’e ziyaret

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Kırgızistan’ın İstanbul Başkonsolosu Ruslan Moldakunov’u ağırladı. Tarihi başkanlık binasında yapılan görüşmede, Türkiye ve Kırgızistan arasındaki ikili ilişkiler ile Bursa’da yaşayan Kırgızların durumu gündeme geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Bursa’da yaşayan Kırgızların ‘diğer göçmenlerde olduğu gibi’ her türlü sıkıntısıyla yakından ilgilendiklerini söyledi. Bursa’nın yüksek oranda göçmen nüfusa sahip olduğunu ifade eden Karlık, Büyükşehir Belediyesi’nin yapıcı hizmetleri sayesinde göç nüfusunun birbiriyle uyumlu olarak kardeşlik sınırları içerisinde yaşamaya devam ettiğini vurguladı.

Başkanvekili Karlık, Kırgız konuğuna Bursa ile ilgili bilgiler de verdi. Bursa’nın Osmanlı’nın ilk başkenti olduğunu ve şehrin baştan aşağıya Osmanlı, Bizans ve milattan önceki medeniyetlerin eserleriyle bezendiğini kaydeden Karlık, otomotiv ve tekstil ve mobilyada şehrin dünyaya nam saldığını ifade etti. Karlık, kardeş Kırgızistan devletiyle her türlü alanda ikili ilişkileri geliştirmeye hazır olduklarını bildirdi.

Kırgızistan’ın İstanbul Başkonsolosu Ruslan Moldakunav ise ilk kez Bursa’ya geldiğini söyledi. Türkiye’ye atanır atanmaz İznik’e gittiğini ve buradaki Kırgız Türbesi’ni ziyaret ettiğini dile getiren Moldakunov, ziyaret ve Bursa’daki Kırgızlarla görüşmek için Bursa’ya geldiğini anlattı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.