Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Kır Çiçekleri’ne çiçek gibi yurt

Bursa’nın aydınlık yüzü Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK), kurumlarına yeni bir halka daha ekledi. Güler-Osman Köseoğlu Ortaöğrenim Kız Öğrenci Yurdu, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yılında kapılarını “Kır Çiçekleri”ne açtı.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2014 01:06
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2014 02:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
   ‘Kır Çiçekleri’ne çiçek gibi yurt
                       

 

          Bursa’nın aydınlık yüzü Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK), kurumlarına yeni bir halka daha ekledi. Güler-Osman Köseoğlu Ortaöğrenim Kız Öğrenci Yurdu, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yılında kapılarını “Kır Çiçekleri”ne açtı.

          Açılış törenine, CHP milletvekilleri Turhan Tayan, Sena Kaleli, eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, eski Bursa Valisi Orhan Taşanlar, CHP İl Başkanı Metin Çelik, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Müfit Parlak ve çok sayıda konuk katıldı.

          ÇEK Başkanı Ali Arabacı, törende yaptığı konuşmada,  “Kır Çiçekleri”ne yeni bir yurt kazandırmanın mutluluğunu, yurdun yapımında maddi ve manevi desteğini esirgemeyen merhum Osman Köseoğlu’nu kaybetmenin de hüznünü yaşadıklarını bildirdi.

          Arabacı, yurdun yapımına önemli  katkı sağlayan merhum Osman Köseoğlu’na, Bursa İli Eğitim Hizmetlerine Yardım ve Eğitimi Geliştirme Derneği’ne, yerin tahsisine  önayak olan Mustafa Bozbey ile imeceye destek olan kişi ve kurumlara şükranlarını sundu.

        Yurdun temelinin, yok edilmek ve parçalanmak istenen bir devletin yeniden ayağa kalkışının simgesi olan 19 Mayıs’ta atıldığını, açılışın da, Atatürk’ün deyimi ile “en büyük bayramımız” olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıldönümünde yapıldığını anlatan Arabacı, ÇEK’li öğrencilerin bu anlamlı günlerin bilinciyle yetiştirildiğini söyledi.

        Arabacı, yurtta, yoksul, köylerde yaşayan, lisede okuyan başarılı kızların yüzde 100 burslu kaldığını, yurda sadece Bursa kırsalından değil, ülkenin her köşesinden öğrenci alınacağını kaydetti.

        Köy Enstitülerinin modernize edilmiş hali olan yurtta, kızların sadece barınmakla kalmadığına değinen Arabacı, “Aynı zamanda gönüllü öğretmenlerimizin yardımı ile yaşamı, ülkesini, insanını, çevresini, doğayı, kültür-sanatı ve ülkemizin değerlerini sevmeyi öğreniyorlar” dedi.

        Arabacı, ÇEK’in, ulusal değerleri benimsemiş, Atatürk ilke ve devrimlerine gönülden bağlı, demokrasiyi özümsemiş, bilgili, üretken ve yaratıcı genç nesiller yetiştirmeye devam edeceğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

       “Bugünkü Türkiye ortamında hizmete açtığımız yurt ve Çağdaş Eğitim Kooperatifi bir umuttur. Çağdaş bir ülke kurma hayalimiz hep sürecektir. Karanlık günlerde bir ışık, umutsuz günlerde bir çıkış noktası olmayı hep sürdüreceğiz.”

      Köseoğlu ailesi adına konuşan Gül İpek Köseoğlu Çelik, anne ve babasının arkalarında bıraktıkları eserlerle hep yaşayacaklarını kaydetti.

      “Kır Çiçekleri”nden Nisan Duran, Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin yurdunda kalan kız öğrenciler olarak yarınların “Cumhuriyet kadını” olma sözünü verdi.

      ÇEK Görükle Yükseköğrenim Yurdu’nun kazandırılmasına büyük katkı sağlayan Eski Bursa Valisi Orhan Taşanlar, Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin daha da güçlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

      Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, en büyük bayramı kutladığımız günde, kız çocuklarına bu yurdun kazanılmasında büyük katkı sağlayan Güler-Osman Köseoğlu çiftini minnet ve saygıyla andı.

      CHP Milletvekili Turhan Tayan da, Eğitim Birliği Yasası’nın (Tevhidi Tedrisat) ikinci bir temel yapı taşı olan 8 yıllık kesintisiz eğitimi koruyamadıklarından yakındı. Tayan, “Sadece parmak hesabıyla çıkan

4+4+4 gibi ucube bir yasa, çocuklarımızın üzerine kara bir bulut ve kâbus gibi çöktü” diye konuştu.

       Tören, açılış konuşmalarının ardından konukların yurdu gezmesiyle sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.