Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıç: ‘Gençliği kazanan geleceği kazanır’

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, gençlerin siyasetin her kademesinde olması gerektiğini söyleyerek, her dönemde olduğu gibi önümüzdeki dönemde de gençliği kazanan geleceği kazanır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2019 23:08
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2019 02:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kılıç: ‘Gençliği kazanan geleceği kazanır’

Özgür EKİNCİ

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı, KİT Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Bursa Haber Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette gündemi değerlendiren Kılıç, gençlere de önemli tavsiyelerde bulundu. Gençlerin kendilerine olan güvenlerini ortaya çıkarmaları gerektiğini ifade eden Kılıç, ülke ve vatandaşlar için de hedef ve ideallerinin olması gerektiğini söyledi. Gençliğe yönelik yatırımların çoğalması gerektiğini söyleyen Ahmet Kılıç, şunları söyledi: “Gençliği kazanan geleceği de kazanır. Siyasetin ve ülkenin geleceği yeni isimlerin yetişmesi ile doğru orantılıdır. Siyasi partilerin temel işlevlerinden birisi siyasetçi yetiştirmek olmalıdır. Ancak yapılan araştırmalar Türkiye'de gençlerin genelinde siyasi katılım oranlarının istenenden düşük olduğunu göstermektedir. Gençlerin siyasette ve karar alma mekanizmalarında sayıca yetersiz olması, onların potansiyellerinden yeterince yararlanmamızı engellemektedir. Bu nedenle gençlerin Kent Konseyleri ve çalışma meclisleri, öğrenci toplulukları, sivil toplum kuruluşları ile gönüllü inisiyatiflere dâhil olmalarını önemsiyoruz."

‘GENÇLERİ TEŞVİK EDİYORUZ’

AK Parti'nin, her zaman gençleri siyasete kazandırmak için teşvik edici bir politika izlediğine dikkat çeken Kılıç, "Meclisteki ve kabinedeki yüzlerin, bakanların, bakan yardımcılarının giderek gençleşmesi, yerel yönetimlerde genç belediye başkanları ve başkan yardımcılarının görülmesi, belediye meclislerindeki genç sayısının artışı bu politikanın somut yansımalarıdır" şeklinde konuştu. Kılıç, AK Parti'nin gençleri, sosyal ve ekonomik kalkınmanın itici gücü olarak gördüğüne ve siyasete gençlik gözünden bakabilme ve yorumlayabilme iddiasında olduğuna değindi.

‘VATANDAŞ DOĞRU KARARI VERECEK’

31 Mart’ta yapılacak seçilmede vatandaşların doğru kararı vereceğine inandığını söyleyen Kılıç, şunları ifade etti: “Vatandaşların 2004’teki Bursa ile şimdiki Bursa’nın arasındaki farkı görüp ona göre tercihini yapacaktır. Bursa, nerden nereye geldi. Ekonomisiyle, sanayisiyle, turizmiyle, ulaşımıyla AK Parti’nin bu şehre kattığı değerler ortada. Yaptığımız şeyler ortada. Yarında aynı şekilde Türkiye ve Bursa’nın büyümesi için ortaya koyacağımız çalışmalar ve katkılar daha fazla olacak. Vatandaşlarımızın bu durumu göz önünde bulunduracağına inanıyoruz.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.