Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kestel’e ulaşım mastır planı

Bursa Haber’e konuşan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, ilçede bir ilki gerçekleştireceklerini söyleyerek, “Trafik sorununu çözmek için ulaşım mastır planını Kestel’de uygulayacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2019 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kestel’e ulaşım mastır planı

Özgür Ekinci

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır Bursa Haber Gazetesi’nin konuğu oldu. İlçe için hazırladıkları projeleri anlatan Başkan Tanır, önemli açıklamalarda bulundu. Göreve geldikleri günden itibaren Kestel’de bir sinerji yakaladıklarını belirten Tanır şunları söyledi: “Sorunlara karşı farklı nasıl çözüm buluruz, ona yoğunlaştık. Dinamik ve sorunlara daha hızlı çözüm bulmak için çabalayan bir kadro oluşturduk. Kestel’i iyi tanıyoruz. Problemleri bir bir ortadan kaldırmak için gerekli gayreti gösteriyoruz.”

8 KAVŞAK VE ANA ARTERLERDE İNCELEME

Kestel için bir ilki yapacaklarını belirten Başkan Tanır, “Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım mastır planını yapan firmayla anlaştık, ihaleyi yaptık. Kısa süre içinde Kestel’de bulunan 8 kavşak ve ana arterlerde ölçüm yapacaklar. Yapılacak ölçümlerden sonra Kestel’in hem içinde hem de çevresinde trafik adına neler yapılabilir onlara bakacağız. Bütün bu hazırlıklar profesyonel çalışmalar neticesinde şekillenecek. Bunların yanında farklı önlemlerde alacağız. Şuan yapımı devam eden otopark projesi var. Vatandaşımızı otopark kültürüne alıştırdığımız zaman ilçenin içindeki yoğunluğu da hafifletmeyi amaçlıyoruz. Diğer yandan çevre yolu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Bey’den (Kurum) destek istedik. Eğer çevre yolunu hayata geçirdiğimizde, büyük TIR ve kamyonların ilçeye girmesinin önüne geçeceğiz. Bunun yanında yazın yoğun bir tatilci akını var. Bunların oluşturduğu bir trafik yoğunlu var. Bunların da önüne geçilmiş olacak. Bu proje ile her yönüyle ilçemiz kazanacak” dedi. 

BAKAN KURUM’DAN KİRLİLİK TALİMATI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un geçen hafta Bursa’ya yaptığı ziyarete de değine Başkan Tanır şunları söyledi: “Sayın Bakan’ın Bursa’daki toplantısında bütün başkanlara söz hakkı verildi. Söz bana geldiğinde, şehrin en büyük sorununun kirlilik olduğunu söyledim. Yaptığımız hizmetler sağlıklı ve temiz bir atmosferde gerçekleşmiyorsa bir anlamı olmuyor. Hava, çevre ve su ile ilgili yaşanan kirlilikleri Bakanımıza ilettim. Bunların en acil sorunlar olduğunu belirttim. Murat Bey’de konuya çok ilgili yaklaştı. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne gerekli talimatları verdi. Bu sorunu çözeceğimize inanıyorum.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.