Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kelesli öğrencilerden büyük başarı

Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması'nda (URDOFU), Keles Davut Zeki Akpınar Yatılı İlköğretim Okulu (YİBO) bir gümüş, bir de bronz madalya alarak büyük bir başarıya imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2014 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2014 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kelesli öğrencilerden büyük başarı

Bu yıl 10.’su gerçekleştirilen URDOFU yarışmasının finallerine katılan Davut Zeki Akpınar YİBO öğrencileri önemli bir başarı elde etti. Antalya’da gerçekleştirilen finallere Davut Zeki Akpınar YİBO’dan Süleyman Özgün Yıldız, Ahmet Ferit Topçu, Savaş Aydoğdu, Berrin Korkut, Beyza Yılmaz ve Emre Çapa olmak üzere 6 öğrenci katıldı. Yaklaşık 400 öğrencinin katıldığı finallerde üstün başarı gösteren 7. Sınıf öğrencisi Süleyman Özgün Yıldız coğrafya alanında 2. olarak gümüş madalya alma başarısı gösterdi. 7. Sınıflardan diğer bir öğrenci Berrin Korkut ise matematik kategorisinde 3. olarak bronz madalya aldı. Davut Zeki Akpınar YİBO’nun öğretmen ve öğrencileri yarışma sonunda büyük sevinç yaşadı.

Keles Davut Zeki Akpınar YİBO Müdürü Hüseyin Orhan, "Öğrencilerimizi uluslararası yarışmaya yönlendiren ve katılmalarını sağlayan öğretmenlerimize, maddi ve manevi anlamda desteklerini gördüğümüz herkese teşekkür ediyorum. Yarışmaya katılan öğrencilerimizi de kutluyor. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Her yıl gerçekleştirilen Uluslar arası URDOFU yarışmasın katılımcıları arasında Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Beyaz Rusya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Kazakistan, Rusya Federasyonu, Tacikistan, Ukrayna ve Yunanistan’dan ortaokul ve lise öğrencileri de yer aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.