Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kazanan Bursa oldu!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 40 milyon TL’ye satışa çıkarıp alıcı bulamadığı Yunuseli’deki Fen İşleri Şantiye alanında hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi sayesinde 62 milyon TL gelir elde etti.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2016 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2016 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kazanan Bursa oldu!
Büyükşehir Belediyesi, Yunuseli’de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi ile Büyükşehir kasasına hedeflenenden 22 milyon TL daha fazla gelir sağlamış oldu. Yunuseli’deki Fen İşleri Şantiyesi’nin bulunduğu 53 bin metrekarelik alanı daha önceden 40 milyon TL’ye satışa çıkaran ancak alıcı bulamayan Büyükşehir Belediyesi, araziyi en iyi şekilde değerlendirip, daha fazla gelir artışı sağlayabilmek maksadıyla gelir paylaşımı metodunu devreye soktu. Bu şekilde yapılan ihaleyi kazanan firma şantiye alanına 945 daire ve 30 dükkan yaparken, projeden Büyükşehir Belediyesi 62 milyon TL gelir sağladı. Böylece hem Yunuseli bölgesi çağdaş modern kent olma yolunda önemli bir adım atarken hem de projeyle sağlanan rant da Büyükşehir Belediyesi’nin kasasına girmiş oldu.

Yunuseli’nin çehresini değiştiren projedeki süreci değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şantiye binalarının bulunduğu 53 bin metrekare alanı 40 milyon TL’den satmak istediklerini ancak alıcı bulamadıklarını hatırlattı. Bir bölümü tamamlanan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nın hayata geçirilmesi için bu kentsel dönüşümün de başlaması gerektiğini hatırlatan Başkan Altepe, “Birkaç kez yaptığımız ihalede 40 milyon TL’ye alıcı bulamamıştık. Daha sonra bunu gelir paylaşımı yoluyla ihaleye çıkardık. Yunuseli’deki şantiye binalarımızın bulunduğu arsamıza 945 daire ve 30 dükkan yapıldı. Burada aynı zamanda 40 milyona satamadığımız arsamızdan 62 milyon TL Büyükşehir Belediyesi olarak gelir elde ettik. Yani 22 milyon TL ilave gelir kazandık. Aynı zamanda Yunuseli de modern çağdaş bir kent olma yolunda güzel bir mesafe almış oldu. Kalkan şantiye binaları ve yapılan yeni konutlarla birlikte burası modern bir kente dönüştü. Aynı zamanda Yunuseli’yi Mudanya yoluna bağlayacak olan Bursa’mızın en önemli arterlerinden Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nın ilk kısmının yapılmasına vesile oldu. Hem kentsel dönüşüm hem de ulaşım açısından güzel proje oldu. Bursa’mız için hayırlı olsun” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.