Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kardeş şehirden Osmangazi'ye ziyaret

Yunanistan'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif ile belediye çalışanları ve bürokratlarından oluşan bir heyet, kardeş şehir Osmangazi Belediyesi’ni ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2014 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2014 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kardeş şehirden Osmangazi'ye ziyaret
 Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif ile belediye çalışanları ve bürokratlarından oluşan bir heyet, kardeş şehir Osmangazi Belediyesi’ni ziyaret etti.

Projeler hakkında bilgi almak için Bursa’ya gelen Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif ve beraberindekiler, ilk Osmangazi Belediyesi’ni ziyaret etti. Programı sebebiyle şehir dışında olan Başkan Dündar’ın yerine Başkan Yardımcısı Erkan Albayrak tarafından karşılanan heyete, meclis salonunda kısa bir brifing verildi.

Osmangazi’nin tarihçesi ve belediye çalışmaları hakkında Kozlukebir heyetine bilgiler veren Albayrak, “Osmangazi, Osmanlı’ya başkentlik yapmış, Bursa’nın tarihi kültürel zenginliklerini bünyesinde bulunduran bir ilçe. Son yıllarda gerçekleştirdiği değişim ve gelişim ile dikkat çeken Osmangazi Belediyesi, geliştirdiği projeler ile bir çok yerel yönetime örnek oluyor. Bu başarının altında, ekip ruhunu benimseyen, vatandaşlarla birebir iletişim kurup, onların görüşleri doğrultusunda hizmet üretmeyi kendisine ilke edinmiş başkanımız Mustafa Dündar’ın ayrı bir yeri var. Onun adına sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Ziyaretin ikinci gününde Osmangazi’nin tarihi ve kültürel mekanlarının yanı sıra, belediyenin gerçekleştirdiği yatırımların bazılarını ziyaret eden Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Osmangazi Belediyesi ile çok güçlü kardeşlik bağları bulunduğunu söyledi. Şerif, “Bizler, Yunanistan’da nüfusunun yüzde 95’i Türk ve Müslüman olan bir belediyeyiz. Aynı zamanda Bursa ile de güçlü akrabalık bağlarımız mevcut. Gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel yatırımlarla dikkat çeken Osmangazi Belediyesi’nin bilgi, birikim ve tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Bize gösterilen yakınlık ve ilgi için, başta Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar olmak üzere, onun ekip arkadaşlarına da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah bu güçlü kardeşlik bağlarımız artarak sürecek” dedi.

Konuk heyet, iki günlük ziyaretlerinde, başta tarihi ve kültürel mekanlar olmak üzere, Bakırcılar Ertaş Çarşısı, Kapalı Çarşı, Koza Han, Nilüfer Köylü Pazarını ziyaret etti. Türkiye’nin en büyük ve en modern, Avrupa’nın ise en önemli tesislerinden biri olan Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ni ziyaret eden misafir heyet, daha sonra Osmangazi Belediyesi’nin çift katlı tur otobüsü ile şehri gezdi. Sukaypark tesislerinde akşam yemeğinde bir araya gelen heyet, iki günlük ziyaretin ardından Bursa’dan ayrıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.