Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kardelen Bursa’ya değer katıyor

Kardelen ve Cardelion markalarıyla kestane şekeri üreten İlka Şekerleme, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Damar, Turist Rehberleri Odası Başkanı Denizhan Sezgin ve müdürlük yöneticilerini otantik tesislerinde ağırladı.Bursa’nın...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2017 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kardelen Bursa’ya değer katıyor

Kardelen ve Cardelion markalarıyla kestane şekeri üreten İlka Şekerleme, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Damar, Turist Rehberleri Odası Başkanı Denizhan Sezgin ve müdürlük yöneticilerini otantik tesislerinde ağırladı.

Bursa’nın yerel lezzeti Kestane şekerini sofralara taşıyan İlka Şekerleme firmasının otantik sosyal tesislerinde, Turist Rehberleri Odası yöneticileri ile birlikte kestane ve kestane şekeriyle ilgili tanıtım filmi izleyen Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Abdullah Damar, firmanın Bursa’nın tanıtımına ve kültürüne yaptığı katkının takdir edilmesi gerektiğini söyledi. Otantik sosyal tesisin bile müze niteliğinde olduğuna işaret eden Damar, "Modern ve hijyenik üretim yapan firma, kestane şekerinin Bursa’nın adıyla özdeşleşmesine katkı sağlıyor. Bursa’ya mahsus bir lezzeti dünya sofralarına sunarken, kestane şekerinin öyküsünü de belgesel haline getirerek kültürümüze destek sağlıyor" diyerek firma yöneticilerine teşekkür etti.

Bursa Turist Rehberleri Odası Başkanı Denizhan Sezgin de, sanayi ve tarım şehri Bursa’nın aynı zamanda kültür ve turizm kenti kimliğine de kavuştuğunu belirterek, Bursa’daki önemli firmaların bir araya gelerek Bursa turizmine nasıl daha fazla destek sağlanabileceğinin konuşulması gerektiğini söyledi. Sezgin, Bursa’nın tanıtımının kokart belgeli rehberler ile gerçekleştirildiğini belirterek bu alandaki önemli bir eksikliği giderdiklerini söyledi.

İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün de, tesislerinde ziyaretçi ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Kestane şekerini farklı ülke ve şehirlerden gelen turistlere anlattıklarını kaydeden Akgün, "Kestane şekeri ekonomik değeri bulunan bir ürün olmasının yanı sıra, yöresel bir lezzet olarak Bursa’mızın önemli bir kültürünü oluşturuyor. Bursa’mızı ve kestane şekerimizi koruyoruz. Çok uzun soluklu ve zahmetli bir üretim süreci var. Kestane kültürünü gelecek nesillere aktarmak için üzerimize düşeni yapıyoruz" dedi.

Özdemir, Kardelen ve Cardelion olarak katıldıkları fuarlarda Türkiye’yi ve Bursa’yı en iyi şekilde temsil ettiklerini, 5 bin kişiye kestane şekeri ikram ederken, Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanmış Bursa haritasını da ziyaretçilere dağıttıklarını söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.