Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karacabeyli çiftçilerin taş ocağı isyanı

Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Taşlık Mahallesi’nde faaliyet gösteren taş ocağının ekili arazilere zarar verdiği bildirildi. Domates ve diğer sebzeler tozla kaplanırken, çiftçiler isyan etti.Taş ocağının verdiği zararı yerinde...

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2017 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2017 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karacabeyli çiftçilerin taş ocağı isyanı

Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Taşlık Mahallesi’nde faaliyet gösteren taş ocağının ekili arazilere zarar verdiği bildirildi. Domates ve diğer sebzeler tozla kaplanırken, çiftçiler isyan etti.

Taş ocağının verdiği zararı yerinde görmek için yapılan ziyarete, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, Belediye Meclisi Üyesi Murat Avinç, Taşlık Mahallesi Muhtarı Ersin Kaçar ve vatandaşlar katıldı. Heyet, tarlaları gezip, taş ocağının sebep olduğu zararı inceledi. Başkan Ali Özkan, ”Taşlık Mahallesi yakınında faaliyet gösteren bir taş ocağının ekili arazilere, evlere, insanlara yaptığı etkileri yerinde görmek için geldik. Burada gerçekten ciddi manada zarar var. Tarım faaliyetlerini sürdürmeye çalışan müstahsillerimiz mağdur. Bu şekilde burada tarımın icrası mümkün değil. İnsanlar kucak dolusu paralarını, emeklerini buralara gömüyor. Neticede buna karşılık hüsran yaşıyorlar. Bunu yetkili makamlara ileteceğiz. Bundan sonra bu konuyu her zeminde gündeme taşıyarak, gerekli tedbirlerin alınmasını, alınmazsa da bu faaliyetlerin sonlandırılmasını isteyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Taşlık Muhtarı Ersin Kaçar sıkıntılarının büyük olduğunu ifade ederken, “Köyümüzün çok yakında olan bu taş ocağından yayılan tozlar mahsulü berbat ediyor. Lodos eserse köy tozdan geçilmiyor, poyraz eserse ürünler heba oluyor. Yetkililerden bizi bu ocaktan kurtarmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.