Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karacabey’de İstanbul’un Fethi çeşitli etkinliklerle kutlandı

İstanbul’un Fethi, surlara ilk Türk bayrağını diken Uluabatlı Hasan’ın köyünde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Uluabatlı Hasan Anıtına çelenk konulmasının ardından vatandaşlar, cami bahçesinde verilen iftar yemeğinde bir araya geldi.İstanbul’un...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2017 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2017 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karacabey’de İstanbul’un Fethi çeşitli etkinliklerle kutlandı

İstanbul’un Fethi, surlara ilk Türk bayrağını diken Uluabatlı Hasan’ın köyünde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Uluabatlı Hasan Anıtına çelenk konulmasının ardından vatandaşlar, cami bahçesinde verilen iftar yemeğinde bir araya geldi.

İstanbul’un Fethi, Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Karacabey’de de surlara ilk Türk bayrağını diken Uluabatlı Hasan’ın köyü olan Uluabat’ta, çeşitli etkinlikler düzenlendi. Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Jandarma Komutanı Binbaşı Erdal Özköroğlu, Belediye Başkanı Ali Özkan, siyasi parti temsilcileri ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen kutlamalarda, ilk olarak muhtarlık ve belediye tarafından hazırlanan çelenk Uluabatlı Hasan Anıtına koyuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ise cami bahçesinde verilen iftar yemeğine geçildi. Belediye Başkanı Ali Özkan, “Böylesine yiğit bir askerin hemşerisi olmak bizler için ayrıca gurur verici. O mübarek günün kahramanlarını rahmetle yâd ediyorum. Böyle güzel bir kahramanın vesilesi ile orucumuzu sizlerle açacağımız için de son derece mutluyuz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Mehteran gösterisi ile anma programı son buldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.