Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karacabey Sempozyumu için güçbirliği

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksek Okulu (KMYO) işbirliğiyle “Karacabey Sempozyumu” düzenlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2014 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karacabey Sempozyumu için güçbirliği

Sempozyumla ilgili KTSO Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve sivil toplum temsilcileri katıldı. KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü, yeni Büyükşehir Kanunu, otoban projesi ile İstanbul ve Bursa’nın genişleme planlarının, yeni Karacabey’i gündeme getirdiğini ifade ederek, “Cazibe merkezi haline gelen Karacabey’in envanterini çıkarmak, yeni Karacabey için bu konuları konuşup planlama yapmak zorundayız. Bunun için hep beraber hareket ederek güç birliği yapmalıyız” dedi.

Güncü’nün ardından konuşan KMYO Müdürü Prof. Dr. İbrahim Ak, Karacabey’in 4 bin yılı aşkın bir tarihi geçmişi olduğunu söyleyerek, “Bu anlamda gerçekleştirmek istediğimiz sempozyum ile tarım ve hayvancılığın başkenti olan Karacabey’in, tarım, hayvancılık, sanayi, turizm gibi alanlarda ekonomisini ortaya çıkarıp, meselelerini ve çözüm yollarını tartışmak istiyoruz. İki günlük sempozyumu sonbaharda yapıp, Karacabey için önemli adımlar atmış olacağız” şeklinde konuştu.

Yapılması planlanan sempozyumun Karacabey için önemli bir adım olduğunu söyleyen Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı da, Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu ifade ederek, “Karacabeyli bir kardeşiniz olarak artık Karacabey’e hizmet etme noktasında daha faal bir rol oynayacağım. Yıllık 450 trilyon bütçesi olan bir kurumda yönetim kurulu üyesi olmamı Karacabey için büyük bir şans olarak görüyorum. Artık Karacabeyli hemşerilerimin dosyaları daha hızlı işlem görecek” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı ise, sempozyumun kendisini mutlu ettiğini belirterek, “Bu tür anlamlı işlerde siyasi kimliklerimizi bir kenara bırakarak, Karacabeyli kimliğimizle hareket etmeliyiz. Büyükşehir Kanunu ile önemli değişiklikler olacaktır, ama biz birlik ve beraberlik içinde olursak hem büyükşehirden, hem de Ankara’dan istediğimiz hizmeti alabiliriz. Bu proje bu açıdan çok şey ifade ediyor” dedi.

Konuşmaların ardından yemeğe katılanlardan bir hafta içinde sempozyumla alakalı taleplerin alınması kararlaştırıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.