Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karacabey Belediyesi ‘kimsesizlerin kimsesi’ oldu

Karacabey Belediyesi, ihtiyaç sahipleri ile sosyal güvencesi ve bakacak kimsesi olmayan vatandaşların imdadına yetişiyor.İlçe merkezi ile kırsalda yer alan 85 mahalledeki ihtiyaç sahiplerini tek tek belirleyen Karacabey Belediyesi, mağdur durumdaki...

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karacabey Belediyesi ‘kimsesizlerin kimsesi’ oldu

Karacabey Belediyesi, ihtiyaç sahipleri ile sosyal güvencesi ve bakacak kimsesi olmayan vatandaşların imdadına yetişiyor.

İlçe merkezi ile kırsalda yer alan 85 mahalledeki ihtiyaç sahiplerini tek tek belirleyen Karacabey Belediyesi, mağdur durumdaki vatandaşların evlerini onarıp temizliyor. İhtiyaç sahiplerinin yiyecek ve yakacak gibi ihtiyaçları da karşılanıyor.

Türk milletinin en önemli hasletinin yardımlaşma ve dayanışma olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Ali Özkan, bütün yönleri ile güçlenen belediyenin, u tarz sosyal sorumluluk projelere devam edeceğini dile getirdi.

Esentepe’ye aşevi

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik projelerini göreve geldikleri ilk günden bu yana sürdürdüklerine vurgu yapan Ali Özkan, Esentepe’deki aşevi binasını da kısa sürede hizmete alacaklarını ifade etti.

Özkan, eski özel idare binasının olduğu yere Engelsiz Yaşam Merkezi kurduklarını anlattı. Karacabey’e Sosyal Hizmet Merkezi kazandırılması için devlet ve özel sektör temsilcileriyle geliştirilen diyalogların da meyvelerini vermeyi sürdürdüğünü aktaran Başkan Ali Özkan, bunun en güzel delilinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü tarafından önümüzdeki bir ay içinde hizmete alınacak, ‘Sosyal Hizmet Merkezi’ olduğunu kaydetti.

Özkan, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nın üst bölümünde hizmet verecek merkezde engelliler, ihtiyaç sahipleri, yaşlılar ve şiddet gören kadınlara yönelik bakanlık hizmetlerinin verileceğini ve bu sayede dezavantajlı grupların Bursa’ya ulaşım güçlüğü çekmeyeceklerini dile getirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.