Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kar maskeli hırsızlara 72 yıl istediler!

Bursa’da bir marketten 85 lira gasp ettikten sonra soymak istedikleri kuyumcu tarafından demir levye ile kovalanan kar maskeli ve pompalı tüfekli zanlıların soruşturması tamamlandı. İki zanlının toplam 72 yıla kadar, onlara yardım etmekle suçlanan tutuksuz sanığın ise 8 yıla kadar hapsi istendi.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2014 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2014 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kar maskeli hırsızlara 72 yıl istediler!

Edinilen bilgiye göre olay, geçen ay merkez Yıldırım ilçesi 152 Evler Mahallesi Profesör Tezok Caddesi'nde meydana geldi. Bir kişiyi arabada gözcü olarak bırakan kar maskeli 2 soyguncu, pompalı tüfekle bir kuyumcuya girmek istedi. Güvenlik için içeriden açılan otomatik kapıyı aşamayan soyguncular dışarıda kalınca paniğe kapıldı. Eline kepenk indirmekte kullandığı demir levyeyi alan kuyumcu Mustafa K. (45), dükkanını soymaya kalkışan şüphelileri kovalamaya başladı. Kahraman kuyumcunun o anları güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Kuyumcuyu soymaya kalkıştıktan sonra şüphelilerin aynı sokak üzerinde kullandıkları kiralık otomobilin plakasını alüminyum folyo ile kapattıkları belirlendi. Beyaz renkli şüpheli araç üzerinden soruşturmasını derinleştiren polis, zanlıların, kuyumcuyu soymaya kalkışmadan bir gece önce de Ortabağlar Mahallesi Bağcılar Caddesi üzerindeki markette silah zoruyla bir kadının 85 lirasını gasp ettiğini belirledi. Polis, her iki olaya karışan zanlıların yakalanması için alarma geçti. Gemlik yolu üzerinde durdurulan şüpheli otomobilde yapılan aramalarda 3 kar maskesi ile bir tüfek ele geçirildi. Her iki olayla alakalı biri yaşı küçük kız toplam 4 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerden dövmecilik yapan C.Ç.’nin (24), kardeşi C.Ç. (16) ile birlikte Gemlik’ten otomobil kiraladıkları belirlendi. İki kardeşin daha sonra Sinop’ta yüksek okulda okuyan arkadaşları S.K.’yi (20) alıp soygun için Bursa’ya geldikleri iddia edildi. Ekipler, şüphelilere araç kiralayan oto kiralama firması görevlisi T.K.’yi de gözaltına aldı.

Gözaltına alınan C.Ç., üniversite öğrencisi S.K. ve otomobili kiralayan T.K., “silahlı yağma ve yağmaya teşebbüs” suçlarından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden C.Ç. ve S.K. tutuklanırken, savcılığın olayla alakalı soruşturması sona erdi.

Hazırlanan iddianamede, şüphelilerin kasadaki 85 lirasını gasp ettikleri market işletmecisi kadının parmağındaki altın yüzüğü de almak istedikleri fakat yüzüğün çıkmaması üzerine sadece paralarla kaçtıkları bildirildi. Tutuklu şüphelilerden C.Ç. ve S.K. hakkında, “nitelikli yağma ve nitelikli yağmaya teşebbüs” suçlarından 36 yıla kadar, zanlılara yardımcı olduğu iddia edilen T.K.’nin ise 8 yıla kadar hapsi istendi. Yaşı küçük zanlının dosyası ise tefrik edildi.

Haklarında dava açılan 2’si tutuklu toplam 3 şüpheli, önümüzdeki günlerde 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.