Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaplıkaya Köprüsü Yıldırım’da ulaşıma nefes aldıracak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım İlçesi’nde projelendirilen Kaplıkaya Köprüsü, Siteler ve Bağlaraltı mahallelerini birbirine bağlayarak yıllardır konuşulan bir hizmeti daha bölgeye kazandırıyor.Bursa’ya eserler kazandıran...

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2017 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2017 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kaplıkaya Köprüsü Yıldırım’da ulaşıma nefes aldıracak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım İlçesi’nde projelendirilen Kaplıkaya Köprüsü, Siteler ve Bağlaraltı mahallelerini birbirine bağlayarak yıllardır konuşulan bir hizmeti daha bölgeye kazandırıyor.

Bursa’ya eserler kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım İlçesi’ne de hizmetleriyle değer katıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım İlçesi’nde Hacivat Deresi üzerinde projelendirilen Kaplıkaya Köprüsü, bölgenin ulaşımına nefes aldıracak. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte köprünün inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Bursa’nın ulaşılabilir bir kent olması yolundaki adımları hızla attıklarını söyleyen Altepe, yıllardır beklenen yatırımların da birer birer gerçekleştiğini ifade etti.

“Yıldırım’a kolaylık sağlayacak”

Başkan Altepe, köprüyle ulaşımın rahatlayacağını dile getirerek, “Kaplıkaya Köprüsü, Siteler ile Bağlaraltı ve Erikli mahallelerini birbirine bağlayan, 2. cadde üzerindeki önemli bir köprü Yıllardır beklenen bir çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Bittiği zaman, bölge ulaşımına ve Yıldırım’a büyük kolaylık sağlayacak” dedi.

Siteler, Ertuğrulgazi ve Mesken’den gelenlerin köprüyle Bağlaraltı üzerinden Erikli ve Kestel istikametine rahatça ulaşabileceğini dile getiren Başkan Altepe, “Bu önemli ana arter üzerinde yapılan Kaplıkaya Köprüsü, yaklaşık 24 m eninde ve 80 m boyunda inşa ediliyor. 6 milyon TL’ye (6 trilyon) mal olacak köprünün son beton kiriş montajları yapılıyor. Artık tamamlanıp bir an önce trafiğe açılacak ve Yıldırım’a hizmet verecek” diye konuştu.

Çalışmaların gece gündüz sürdüğüne değinen Altepe, köprünün Yıldırım ile Kestel arasındaki ulaşımı rahatlatacağını sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.