Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kapalı pazar yerlerinin sayısı artırılmalı’

Bursa Haber Gazetesi ve TV'de yayınlanan Ömer Küçükkaya ile Bütünşehir programı halk buluşmalarına başladı. Bursa Seyyar Pazarcılar Oda Başkanı Ahmet Refik Aksu ile Osmangazi Dikkaldırım pazarını gezen Küçükkaya, esnafın sorun ve taleplerini dinledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2020 00:07
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2020 00:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kapalı pazar yerlerinin sayısı artırılmalı’

Kış mevsiminin tüm zorluklarını yaşayan pazarcı esnafının sorunlarından bahseden Bursa Seyyar Pazarcılar Oda Başkanı Ahmet Refik Aksu, "Dayanıksız tüketim mallarında zayiat çok oluyor. Domates, soğan, yeşillik sebze, patates, meyve ürünlerinde hem çürüme hem de farklı zayiatlar ortaya çıkıyor. Yine oda kayıtsız esnaf olmak başta olmak üzere kaçak ticaretin önünü kesmek adına KDV'nin yüzde 8 oranından yüzde 1 oranına düşürülmesini istiyoruz"dedi. Pazarcıların önemli sorunlarından birininde sokak pazarları olduğunu vurgulayan Aksu, "Vatandaşın sağlıklı ve hijyenik ürünlerle buluşması için Pazaryeri kültürü ülkemizde yaygındır. Son yıllarda çeşitli noktalarda 'sokak pazarı' adı altında yer işgalleri gündemde. Hem esnafımız hem vatandaşımız bu durumdan rahatsız. Belediyelerimizin bu anlamda daha fazla hassasiyet göstermesini bekliyoruz. Kapalı pazaryeri projeleri hem vatandaşımız hem pazarcı esnafımız için büyük kolaylıklar sağlıyor. Pazaryeri kurmak değil, verimli ve güvenli pazarlar oluşturmak önemlidir. Pazar kurulma işi gürültülü bir iştir. Vatandaşın mağdur edilmemesi için sokak pazarları değil, kapalı pazar yerlerinin sayısı artırılmalıdır" dedi.

AKSU, ‘TARIM ALANLARINI KULLANAMIYORUZ’

Bursa'nın sanayi kenti olmasının ötesinde tarım kenti olduğunu da vurgulayan Aksu, "sebze ve meyve ürünlerinde Antalya, Mersin gibi Akdeniz bölgesi illerine mahkum bir kent olduk. Hükümetin bu konuyu gündeme getirmesi gerekiyor. Hormonlu yiyecekler kanseri tetikliyor. Tarladan işlemsiz daha doğrusu katkılandırma yapılmayan ürünlerin tezgahlara ulaşması gerekiyor. Halkın daha sağlıklı beslenmesi için yerli tarımcılığı, çiftçiliği ve seracılık uygulamalarını desteklemek gerekiyor. Büyükorhan, Harmancık, Keles ve Orhaneli'de seracılık geliştirilmeli. Tarım A.Ş tarafından bazı çalışmalar yapıldığını duyuyoruz. İnşallah duyduğumuz güzel haberler gerçektir. Ve Bursa'nın verimli arazileri değerlendirilebilir" dedi.

BURSA HABER GAZETESİ VE TV'YE TEŞEKKÜR

Bursa Haber Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Dizdar'ı medya binasında ziyaret eden Bursa Seyyar Pazarcılar Oda Başkanı Ahmet Refik Aksu, " Ülkenin zor şartlardan geçtiği bir dönemde, devletin ve milletin yanında bir yayıncılık anlayışı ile sorunların çözümünde önemli bir noktadasınız. Doğru ve yaygın habercilik anlayışı ile esnafın, devletin, milletin, kamunun yanında durduğunuz için teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi. Toplumun sorunlarına çözüm üretmek gibi bir kamu görevi üstlendiklerini vurgulayan Bursa Haber Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Dizdar, "Bursa'nın 74 yaşında güçlü bir Gazetesi var. Bursa Haber Gazetesi 74 yıldır Türkiye’nin gündemini belirleyen habercilik anlayışı ile devletin ve milletin yanındayız. Bizim tek derdimiz var daha güçlü bir Türkiye" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.