Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kanserden ablasını kaybedince kendisini hastalara adadı

Bursa’da, 4 yıl önce kanserden ablasını kaybeden Zuhal Kutku, el emeği ve göz nuru ile yaptığı hediyelik eşyalardan kazandığı parayla hasta odası tefriş ettirdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2014 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2014 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kanserden ablasını kaybedince kendisini hastalara adadı
Bursa’da 4 yıl önce kanserden ablası Ülkü Doğru’yu kaybeden Zuhal Kutku, el emeği ve göz nuru dökerek yaptığı hediyelik eşyalardan kazandıklarını hastalara bağışladı. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde diyaliz bölümündeki iki kişilik bir odayı tefriş eden Zuhal Kutku, diğer hayırsever vatandaşlara da örnek olacak davranışta bulundu. 
El emeği ve göz nuru ile yaptığı malzemelerin satışından kazandığı parayı hastalar için sarf eden Zuhal, “4 yıl önce ablamı kaybettim. Ondan sonra kendi adıma ne yapabilirim diye düşündüğümde, hastanelerde oda tefriş edebileceğim aklıma geldi. El emeği ve göz nuru dökerek süs eşyaları yaparak, gelirini hastanelerde oda tefrişinde kullanıyorum” dedi.
Eşi Tamer Kutku’nun ismini verdikleri oda için Zuhal Kutku’ya teşekkür eden Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Tahsin Yakut, “Bin yataklı bir hastanede devletin imkanlarıyla odaları yenilemek ve konforunu arttırmak mümkün olmuyor. Zuhal hanım gibi hayırsever vatandaşlarımızın hastanemize sahip çıkması bizler için moral kaynağı. Bunun diğer hayırseverlere örnek teşkil etmesini diliyorum” dedi.
Hastanedeki odanın yenilenmesine katkı sağlayan Zuhal Kutku’ya hastane yönetimi tarafından plaket takdim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.