Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamuda iş güvenliği seferberliği

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, kamu kurumlarının da artık fabrikalar gibi çalışanların iş güvenliğini sağlamaktan mesul olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2014 19:12
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2014 20:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kamuda iş güvenliği seferberliği
 Bursa'da kamu kurumlarının müdürleri iş güvenliği hakkında bilgilendirildi. Çarşamba'daki valilik binasında yapılan toplantıda, 2012 yılında yürürlüğe giren İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında kamu kurumlarının müdürlerine bilgi verildi. İş yerlerinde kamu ve özel ayrımı olmayacağını belirten Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “Eskiden iş sağlığı, iş güvenliği denince daha çok üretim yapan sanayi kuruluşları akla gelirdi. Yeni yasa ile iş sağlığı ve iş güvenliğinde ve meslek hastalıklarında özel sektör ile kamu ayrımı kalktı. Bizim de bir işveren sıfatı ile hem iş sağlığı ve iş güvenliği, hem de meslek hastalıkları ile ilgili almamız gereken tedbirler var. Temmuz 2014 yılında kamu ile ilgili olan kısım yürürlüğe girecek. Kamuda da aynen özel iş yerlerinde olduğu gibi risk analizi yapılacak. Hizmet ürettiğimiz, mekan olarak kullandığımız alanlarla ilgili risk analizi yaptırıp aksaklıkları tespit etmemiz gerekiyor. Daha sonra da bu risklerle ilgili tedbirleri almamız lazım” dedi.



Bu konunun vicdani bir sorumluluk olduğunun altını çizen Vali Karaloğlu, “Bu kanunî bir mecburiyet belki, ama diğer taraftan da bu bir vicdanî sorumluluk. Beraber çalıştığımız insanlar, mesai arkadaşlarımız bizim iş ortaklarımız. İş güvenliklerini ve sağlıklarını temin etmek, onları meslek hastalıklarına karşı korumak bizim sorumluluğumuzdur. Çalıştığımız iş yerlerindeki huzurun temini, çalışanlarımızın mutluluğu, verimliliğin arttırılması için gerekenler yapılacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Dr. Kurtuluş Aslan, iş sağlığı ve güvenliğinin kurumlarda uygulanması ve sağlık boyutu; İş Müfettişi Faruk Biçer, iş sağlığı ve güvenliğinin uygulanması ve İSG hakkında; İş Hukuku Uzmanı Av. Ali Atıcı ise iş sağlığı ve güvenliğinin hukukî boyutu hakkında bilgi verdi.



Sunumların ardından toplantı soru-cevap bölümü ile devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.