Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Kadınlar rahat seyahat etsin, pembe otobüsler sefere çıksın"

Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca ve yönetim kurulu üyeleri, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplu taşımda araçlarının arttırılması konusunda Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunan Atmaca, kadınların daha rahat seyahat edebilmeleri için Pembe otobüs önerisinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2016 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2016 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Kadınlar rahat seyahat etsin, pembe otobüsler sefere çıksın"

Bilal KAYAALTI/BursaHaber Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca ve yönetim kurulu üyeleri, basın mensuplarıyla bir araya geldi.  Toplu taşımda araçlarının arttırılması konusunda Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunan Atmaca,  kadınların daha rahat seyahat edebilmeleri için Pembe otobüs önerisinde bulundu.

Her ay düzenli olarak basın mensuplarıyla bir araya gelip, yerelde yaşanan sorunlara dikkat çeken Saadet Partisi yönetimi, Crown Plazada basın mensuplarıyla buluştu. Gerçekleşen toplantıda, Bursa’nın daha yaşanılabilir bir kent olması için doğru muhalefet yaparak eleştiriler getirerek doğrunun bulunmasına yardımcı olacaklarını belirten Saadet Partisi Bursa il başkanı Mehmet Atmaca, toplu taşımada seferlerin arttırılmasına dikkat çekti.

TOPLU TAŞIMA ZORUNLU BİR İHTİYAÇ

Bursa’da çok yoğun bir nüfus artışı yaşandığını kaydeden Saadet Partisi Bursa il başkanı  Mehmet Atmaca, trafik ve ulaşımdaki sıkışıklık  nüfus yoğunluğundan kaynaklandığını dile getirdiği açıklamasında şunları söyledi:  “Üzülerek görmekteyiz ki, ulusal ve yerel politikalar nufus yoğunluğunu arttırmaktadır. Özellikle kentsel dönüşüm adı altında yıkılan az katlı binaların yerine daha yüksek katlı binalar yapılmakta veya aynı gerekçelerle boş alanlara yeni binalar yapılmaktadır. Ayrıca iç göç ile nüfus yoğunluğu daha da artmaktadır. Acilen uzun vadeli nufus planlarının yapılması gerekmektedir, yoksa yakın bir tarihte burayı terk edip yeni bir Bursa yapmak zorunda kalacağız. Bununla birlikte, ulaşım zaruri bir ihtiyaçtır. Zaruri ihtiyaçları karşılama adına verilecek hizmetlerde kar-zarar hesabı yapılmaması lazım. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde işlerine ve okullarına yetişebilme adına halkımız balık istifi gibi toplu taşıma araçlarında yolculuk yapmak zorunda kalmaktadır. Bu üzücü durum sosyal bir kısım sıkıntıları da meydana getirmektedir.  Bu sorunu ortadan kaldırmak için Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne kadınların daha rahat seyahat edebilmeleri için Pembe otobüs tahsis etmesini istiyoruz” dedi.

ALTEPE’YE TEŞEKKÜR

Şehrin güvenliği açısından Kent Meydanı etrafında yapılan yıkımların görselliği bozduğuna dikkati çeken Atmaca:  “ Kent meydanı yanında yapılan yıkım, şehrin merkezinde güvenlik zafiyetleri meydana getirmektedir. Aynı zamanda Bursa’mıza gelen yerli ve yabancı turistlerin bu manzarayı gördüklerinde şaşkınlık geçirdiklerini söylemek zorundayım. Buradaki manzara şehrimize yakışmıyor, acil önlem alınması gerekiyor” diye konuştu. Artan çevre kirliliğine de değinen Atmaca, kirlilik ciddiye alınması gereken bir mesela olduğunu sözlerine ekledi. Atmaca ayrıca, tabakhaneler bölgesinde bulunan ve ülkemizdeki ilk çamaşır ve bulaşık makinesi fabrikası olan Tolon Çamaşır makinası fabrikasının yıkılmayarak koruma altına alınmasından dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.