Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadına Dokunan Hızır Gibi El! Kadın Dostu Şirinşah Bilgili

Bir kadın düşünün... Hem kadın, hem anne, hem iş kadını, hem ev kadını, hem siyasetçi, hem eş, hem ürkek, hem azimli. Ancak tartışmasız çok başarılı. Geride bıraktığı yıllara sevgiyi de, acıyı da, başarıyı, da başırıszlığı da sığdırmış.. En sonunda kendini bir kadın olarak kadınların hayatını daha kolaylaştırmaya adamış... Ve bu Kadın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nilüfer İlçe Kadın Kolları'nın mevcut Başkanı olduğu gibi, 8 Şubat'ta gerçekleşecek yeni seçimlerde tekrar Başkan adayı, Şirinşah Bilgili.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2020 00:19
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2020 00:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kadına Dokunan Hızır Gibi El! Kadın Dostu Şirinşah Bilgili

Özel Röportaj: Sevinç ÇELEBİ

2018 yılında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nilüfer İlçe Kadın Kolları Başkanlığı yarışının gerçekleştiği 6 Ocak tarihinde Mevcut başkan Gülnur Alçiçek'ten sonra Şirinşah Bilgili de ilçe binasında düzenlediği toplantıda başkan adaylığını açıklamış ve iki adaylı gerçekleşen kongrede Şirinşah Bilgili 335 geçerli oyun 180'nini alarak Gülnur Alçiçek'ten görevi teslim almıştı.

GÜZEL GÜNLERE İNANCIM TAM

O gün çok sayıda partili kadının da destek verdiği toplantıda duygularını dile getiren Şirinşah Bilgili "Bugün yaşadığımız ve bizlere zorla dayatılan koşullara rağmen bir ferdi olmaktan kendimi her zaman şanslı saydığım Anadolu halklarına, toprağıma, çocuklarımıza ve o gelecek güneşli, güzel günlere olan inancım nedeniyle CHP Nilüfer İlçe Kadın Kolları Başkanlığı'na aday oluyorum"....

SUSMAYACAĞIZ

Bilgili, Kadınların siyasetteki yerinin önemine vurgu yaparak, "Yanlış olan ne varsa hesabını soracağız. Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacağız. Susmayacağız. Kadınları dört duvar arasına sıkıştıran tüm saldırılara karşın, sokaklarda, meydanlarda kısacası hayatın tam ortasında olacağız" diyerek, sokak sokak, kapı kapı dolaşarak kadınların umudu olacaklarını belirtmiş ve şiddet gören, tacize uğrayan, ekmeği olmayan ne kadar kadın varsa hepsine ulaşmaya çalışarak, hiçbir kadının kendisini yalnız hissetmesine izin vermeyeceğiz" demişti.

BAŞKANLIĞA DEVAM

Verdiği sözleri yerine getirmek için o günden sonra gecesini gündüzüne katarak çalışmalar yapan Şirinşah Bilgili ve Yönetimi, yarım kalan çalışmalarını tamamlamak, daha da çok kadına ulaşmak ve yardımcı olabilmek adına, 8 Şubat 2020'de gerçekleşecek seçimlerde, Nilüfer'in kadınlarla daha güzel olduğunu savunan düşüncesiyle ikinci kez adaylığını açıkladı.

Peki Şirinşah Bilgili kimdir?

Bizde kendisini kendisinden dinlemek için, bu soruyu kendisine sormak istedik ve de samimi olduğu kadar, değim yerindeyse kadın kadına çok güzel bir röportaj gerçekleştirdik...

***

Sayın Başkan. Sizi sizden tanıyalım? Şirinşah Bilgili kimdir?

Şirin Şah Bilgili, Erzurum doğumlu, 20 yıldan beri Bursa'da ikamet eden ve artık iliklerine kadar kendini Bursalı hisseden, lise mezunu, evli ve iki çocuk annesi bir kadın. Küçük oğlum Boğaziçi Fizik mezunu ve şu anda eşiyle birlikte Amerika'da eğitimine devam ediyor.

Siyasete ne zaman ve nasıl başladınız?

Aslında aktif siyasete başlamadan önce, eşim ve bana ait olan emlak danışmanlık işimizle uğraşıyordum. Eşim bana nazaran 1967 yılından bu yana Bursa'da ikamet eden bir ailenin evladı ve bankadan emekli memur. Memuriyet yıllarından dolayı da fazlaca illerde yaşamak zorunda kaldım. Akabinde siyaset işleriyle meşgul olmaya başladım ve siyaset her gün biraz ve biraz daha beni ofisimizden uzaklaştırmaya başladı. Taa ki ofise ziyaretlerim artık icapçıdan ibaret oldu.  

Eşiniz bu duruma nasıl baktı peki?

Eşim benim hayatımdaki en büyük şansım diyebilirim. Çünkü tüm zorlukları birlikte göğüslemenin yanında, yaşadığım tüm güzellikleri olduğu gibi, acılarımı da paylaşan ve de hep en büyük destekçim oldu! Kendisine müteşekkirim.

KENDİMİ EVE KAPATMIŞTIM

Ancak herkes iyi bilir ki yaşamamızda her zaman her şey yolunda gitmez ve bazen kişi hayata küsebilecek ölçüde acılar da yaşayabilir.. Bende de öyle oldu ve kimsenin başına gelmesini dilemediğim sıkıntılı günler geçirince bir yerden sonra kendimi eve kapattım...

Akabinde bunu gören arkadaşlarım, yeniden aktif hayata ve de siyasete dönmem için elinden geleni yaptılar ve ısrarla benim yeniden aday olmamı istediler, en nihayetinde de sebep oldular.

İyi ki de ısrarcı oldular. Çünkü böylece faydam sadece kendime değil, tüm ulaşıp dokunabildiğimiz kadınlara oldu. Ayrıca Nilüfer CHP Kadın Kolları olarak güzel aktif faaliyetlerimiz olduğu kadar çok başarılı işlere imza attık ve de taktir edilmenin tarifsiz mutluluğunu yaşadık!

Ve şimdi ikinci kez adaysınız?

Evet. Bu kez sadece arkadaşlarımdan değil, parti büyüklerimden de  bir dönem daha başkan olmam için aday olmam istendi. Bende bu isteklerinden dolayı şeref duydum, emir bildim ve daha da güzel işlere imza atabilmek adına tekrar adaylığımı açıkladım.

Şirin Hanım. İlk döneminizde ne tür çalışmalar yaptınız?

Örneğin, Ataevlerde Kadın Kollarına ait bir atölyemiz mevcut. Ve bizde burada ne yapabilirizi değerlendirmelerde bulunurken gönüllü hocalarımızla orada çeşitli kurslar verdik. Kursiyerlerden gelen gelirle de şu an 11 tane öğrenciye burs veriyoruz.

Hak geçmesini istemem. Belirtmek isterim ki başkanlığı ve görevi devir aldığım dönemde 4 öğrenciye burs verildi. Ve çok mutluyuz ki biz bunlardan birisini bir yıl sonra mezun ettik. Geriye de o dönemden üç öğrencimiz daha kaldı...

Hedefimiz burs verdiğimiz öğrenci sayısını 20'ye çıkarmak.

Yeniden başkan seçildiğiniz taktirde neler yapacaksınız. Yeni projeleriniz var mı?

Uludağ Üniversitesiyle ilgili çok önemli bir projemiz var. Amacımız üniversite öğrencilerine ücretsiz yemek vermek, her türlü ihtiyacını, giysiden eşyaya kadar karşılayabilmek. Bunun için de orada bir yer tuttuk, şu an hali hazırda ve de gelenleri biriktiriyoruz.

İnşallah 8 Şubat'ta tekrar seçilirsem, ben ve yönetimim bu projemizi hayata geçireceğiz ve mümkün oldukça çok sayıda üniversite öğrencisine yardımcı olacağız.

Öğrenciler bu durumdan haberdarlar mı peki?

Evet biliyorlar. Ve de sabırsızlıkla tekrar seçilmemizi bekliyorlar. Çünkü biliyorlar ki, üniversite kartını gösteren her öğrenci orada haftanın iki günü ücretsiz yemek yiyebilecek. Ve orası yemek yemekten ziyade bir nevi öğrencilerin buluşma yeri de olacak.

Bunu o kadar büyük bir sabırsızlıkla bekliyorlar ki, sıkça "Bir an önce gelin burayı faaliyete geçirin" deyip duruyorlar.  

Hani, "CHP de neden gençlik yok" sorusunu soruyoruz ya hep.

Bizde bu sebepten, bu gençliği canı gönülden, bir şekilde, onlara olan sevgimizi, hatta ihtiyacımızı göstererek, bu gibi yardımlarla önce güvenlerini kazanmak sonra da aramızra alabilmeyi çok istiyoruz.

ELİNİ VERİYORLAR KOLUNU KAPTIRIYORLAR

Çünkü çok fazla boşta kalmış öğreniciler var. Üzüntüyle söylemek istiyorum ki bu boşluğu doldurmak için çeşitli 'yanaştıkları yerler' oluyor.

Böylece Elini veriyorlar, kolunu kaptırıyorlar! Sonrası hüsran...

Biz asla böyle yapmayacağız. Kimseden de teminat istemiyoruz.

İllede gelin bize üye olun da demiyoruz.

Hiç kimsenin kimliğine, görüşüne de bakmıyoruz. İnsan olması yeterli. 

Örneğin şu anda burs verdiğimiz öğrencilerin iki tanesi CHP'li bile değiller.

Aktif olarak ne kadar süre siyasetin içinde kaldınız?

10 yıldan fazla bir süre siyasetin içindeydim. Siyasetin acemisi değilim. Her türlü falieyette, arkadaşlarımın yanında gönüllü olarak çalıştım.  Az evvel de bahsettiğim gibi bazı sebeplerden dolayı biraz uzak kaldım ve arkadaşlarımın ısrarıyla, eşimin büyük desteğiyle yeniden bu yola çıktım.

Bu röportaj vesileyle de, bana olan güvenlerinden ve desteklerinden dolayı, beni pasif konumdan tekrar aktif konuma getirdikleri için her birisine teker teker çok çok teşekkür ediyorum.

Bu durumda hem evde olan kadınlara örnek oluyor, hemde nevi kılavuzluk yapıyorsunuz...?

Aynen öyle... iki durumu da yaşayan birisi olduğum için seçildiğim taktirde tüm kadınlarımıza maksimum faydalı olacağımdan hiç şüphem yok.

Neler yaptınız, seçildiğiniz taktirde neler yapmayı düşünüyorsunuz? Biraz plan projelerden bahseder misiniz?

Köylere, kadın köy derneklerine gidiyoruz. Onların aktivitelerine katılıyoruz, yardımcı oluyoruz. Nerelerde neler yapabiliriz ona bakıyoruz ve destek oluyoruz.

Aslında tüm kadınlarımıza yardımcı oluyoruz. Ancak ben ve ekibim daha çok köy derneklerine, kırsal alanlardaki kadınlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çünkü şehirdeki kadınlar bir şekilde hayatlarını sürdürebiliyor...

Mesela köylerimizde çeşitli kurslar var. Bizde neler lazım ona bakıyoruz. Devamında araç gereç ne gerekiyorsa temin etmeye çalışıyoruz.

Onların da bu durum çok hoşuna gidiyor. Başta yalnız olmadıklarını bilmek, uzatılan bir elin onlara dokunabileceğine inanmak kadınlarımızı daha rahat ve hatta atacakları adımlarda daha cesur kılıyor...

En önemlisi de önemsendiklerini biliyorlar ve hayata daha sıkı sarılarak, adımlarını daha emin şekilde atıyorlar.

Tüm bunları hissettiğimde, ben onlardan daha da çok mutlu oluyorum.

Çünkü, hayat gerçekten de paylaşılınca güzel. 

Ve 8 Şubat'ta yeniden sandık başına geçeceksiniz. Son olarak ne söylemek istersiniz?

Bu bir bayrak yarışı ve de taktir seçmenimizin. Dolayısıyla 8 Şubat'ta, seçmenimiz Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nilüfer İlçe Kadın Kolları Başkanlığına kimi layık görürse tekrar onu seçecek.

Bu kez üç adayız ve karşımda iki tane daha kaliteli aday var. Onlar da yine bizim CHP üyelerimiz. Her iki başkan adayı da önceden tanışıyoruz ve de her ikisi de çok iyi arkadaşlarımız.

EKİBİMİZ 21 KİŞİDEN OLUŞUYOR

Bir önceki dönemde 16 kişilik bir ekiptik. Şimdiki yönetimim 21 kişiden oluşuyor. Hepsi enerjik, elini taşın altına koymaya hazır.  Umarım tekrar seçilicez ve de daha çok güzel işlere imza atmaya devam edeceğiz. Tüm kadınların hayatına zaten dokunuyoruz.

Çeşitli kadın derneklerimiz var ve o kadın derneklerimizle birlikte ortak çalışmalar içerisindeyiz. Sığınma evlerinden çıkan kadınlarımıza muhakkak yardımlarımız oluyor.

Bazen bunu bizzat kendim yapmıyorsam bile, birebir ilgilenen derneklerimiz var. Ve o derneklerimizin ihtiyaçları olduğunda da onlara yardımcı olabileceğimiz gruplarımız var. Gayretimiz buna devam etmek...

Sizi yeniden neden seçsinler?

Çünkü bir dönem zaten başkanlık yaptım ve neler yapabileceğimi gösterdim. Siyaset gerçekten çok zor olmasına rağmen asla bıktım demedim ve demeyeceğim de. Siyasetin içinde olan herkesi her yerden vuruyorlar çünkü.

Sosyal medyadan yazılana, çizilene asla bakmıyorum ve asla cevap vermiyorum. Bu da benim huyum ve beni tanıyan herkes de bu yönümü iyi bilir.

Buna da değinmişken tek bir ricada bulunucam: Lütfen önce gelin beni bir tanıyın, ondan sonra da gerekiyorsa vurun.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.