Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaçak yapıyla mücadelede ’Yıldırım’ kararlılık

Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinden birisini hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, vatandaşların güvenliğini tehdit eden ve şehir estetiğine zarar veren kaçak yapılarla mücadelesini sürdürüyor.‘Yeni Yıldırım’ı...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2017 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2017 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kaçak yapıyla mücadelede ’Yıldırım’ kararlılık

Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinden birisini hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, vatandaşların güvenliğini tehdit eden ve şehir estetiğine zarar veren kaçak yapılarla mücadelesini sürdürüyor.

‘Yeni Yıldırım’ı hedefiyle başlattığı sosyal ve fiziksel projelerle ilçenin çehresini değiştiren Yıldırım Belediyesi, özellikle kaçak yapıyla mücadele konusunda taviz vermiyor. Bu kapsamda Yıldırım Belediyesi ekipleri 2014 yılının Mart ayından bugüne kadar daha önceden tespit edilen konut, fabrika ve iş yerinden oluşan 309 adet kaçak yapıyı yıktı.

İlçedeki insanların yaşam kalitesini yükseltmek ve modern bir şehir inşa etmek adına Türkiye’nin en geniş kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmalarından birini yürüttüklerini hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’ın önündeki en büyük engel olarak gördüğümüz kaçak ve plansız yapılaşma ile mücadelemizi taviz vermeden sürdürüyoruz. Yıldırım’da kaçak ve plansız yapılaşma dönemi kapandı. Geçmişten bu güne ilçenin kangreni haline gelen bu durumdan ilçemizi kurtaracağız. İnsanların güvenli ve sağlıklı bir yaşam sürebilecekleri Türkiye’nin en modern şehirlerinden birini imar etme mücadelemizde kaçak ve plansız yapıların önümüzü kesmesine, bize zaman kaybettirmesine müsaade etmeyeceğiz. Kaçak ve plansız yapıların yerini hem güvenli hem de şehir estetiğine uygun konutlar alacak” diye konuştu.

Yıldırım’ı daha güvenli, sağlıklı ve modern konutlar ile donatmak için dönüşüm çalışmalarına devam ettiklerini de aktaran Başkan Edebali, “Yıldırım’ın geleceğini sağlamlaştırmak adına somut adımlar atıyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız kapsamında geçtiğimiz süreçte ilçemizdeki 309 kaçak yapıyı yıktık. Bizim önceliğimiz insanların yaşama hakkı. Bunu tehdit edecek hiç bir yapılaşmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bu konuda hemşerilerimizden duyarlı olmalarını bekliyoruz. Vatandaşlarımızın ‘kaçak inşaata müsamaha gösterilir’ anlayışından bir an önce vazgeçmeleri gerekir. Kaçak yapılaşmadan dolayı yıllardır yaşadığımız sıkıntılar ortada. Kaçak yapılaşma hiç bir şekilde vatandaşımızın lehine değil. İnsanlarımızın can güvenliği olmayan konutlarda yaşamasına seyirci kalamayız. Bu konuda yasadışı olan kaçak yapılaşmaya kayıtsız kalmayacağımızı herkes bilmeli. Yeni Yıldırım’da böyle bir yapılaşmaya yer yok. Yıldırım artık, güvenli konutları, sosyal donatı alanları ve geniş yollarıyla örnek bir şehir olacak” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.