Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Japonların iğne oyası aşkı

Antalya'da yaşayan ve yazdığı kitaplarla iğne oyasını Japonya'da tanıtan İkumi Nonaka, üç Japon arkadaşı ile Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Müşküle köyünde kadınların el emeği ve göz nuru dökerek işlediği yazmaları görüntüledi...

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 09:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Japonların iğne oyası aşkı
Antalya'da yaşayan ve yazdığı kitaplarla iğne oyasını Japonya'da tanıtan İkumi Nonaka, üç Japon arkadaşı ile Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Müşküle köyünde kadınların el emeği ve göz nuru dökerek işlediği yazmaları görüntüledi.
Daha evvel de Müşküle köyüne gele Japon yazar İkumi Nonaka, köy kadınlarının iğne oyalarını ülkesinde yayınladığı yazılar ile tanıtmıştı. Önceki gün yine dünyaca ünlü Müşküle iğne oyaları hakkında incelemelerde bulunmak üzere üç Japon arkadaşı ile köye gelen Nonaka, arkadaşlarının merak ettiği iğne oyalarının tarihçesini anlattı. Ülkesinde yayınladığı Müşküle köyüne has iğne oyalarını anlatan kitaplar ile Japonlara iğne oyasını tanıtan Nonaka, "Türklere mahsus bu el sanatı Japon kadınları tarafından büyük ilgi görüyor. Türk kadınlarının oyaları, ülkedeki kültür ve sanat camiasının dikkatini çekiyor. Bu, kaybolmaması gereken bir el sanatı" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.