Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İznik Müzesi yıl sonuna kadar açılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mahmut Kocameşe, İznik’te incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.İncelemeler sırasında açıklamada bulanan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mahmut Kocameşe,...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2017 23:10
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2017 00:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İznik Müzesi yıl sonuna kadar açılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mahmut Kocameşe, İznik’te incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

İncelemeler sırasında açıklamada bulanan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mahmut Kocameşe, İznik Müzesinde restorasyon aşamalarında sona gelindiğini ve 2017 yılı içerisinde ziyarete açılacağını belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mahmut Kocameşe beraberindeki Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Damar ile birlikte İznik’e geldi. Burada kendisini İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın ve ilgili kurumların yetkilileri karşıladı. Kaymakamlık binasında bir süre görüşme yapan heyet ardından incelemelerde bulunmak üzere tarihi ve kazı alanlarına gittiler.

Heyet ardından Ayasofya Orhan Cami, Roma Tiyatrosu, Su altı bazilikası ve İznik Çini Vakfı’na geçerek buralarda yapılan çalışmaları incelediler. Heyete Çini Vakfı’nda Vakıf Başkanı Prof. Dr. Işıl Akbaygil eşlik ederek İznik Çinisi’nin serüvenini anlattı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.