Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İyi Parti dev projeleri 14 Mayıs’ta açıklıyor

Bursa Haber’e konuk olan İyi Parti Bursa İl Başkanı Bayram Kazancı, Türkiye’ye çağ atlatacak projeler hazırladıklarını ifade ederek, “14 Mayıs’ta yapacağımız seçim bildirisiyle bu projeleri tüm Türkiye’ye açıklayacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2018 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2018 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İyi Parti dev projeleri 14 Mayıs’ta açıklıyor

Özgür EKİNCİ

Bursa Haber Gazetesi’nin geleneksel hale getirdiği ‘Gündem Toplantıları’na İyi Parti Bursa İl Başkanı Bayram Kazancı ve il başkanlığından istifa edip milletvekili aday adayı olan Yüksel Yılmaz konuk oldu.  Milletvekili Aday Adayı Yüksel Ceylan ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Özel’in de eski ve yeni iki başkana eşlik ettiği kahvaltı, Bursa Haber Medya’nın Kestel’deki binasında gerçekleşti. Bursa Haber Medya Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Dizdar ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda iktidar oldukları takdirde yapacakları icraatları anlatan Başkan Bayram Kazancı şunları söyledi: “İyi Parti olarak Türkiye’nin iyi bir noktada olamadığını düşünüyoruz. Gerek ekonomik, gerek siyasi, gerekse toplumsal olarak yeniden bir dirilmeye ihtiyacımız var. Partimiz bu düşüncelerle kuruldu. Ülkemizi, milletimizi daha iyi bir noktaya nasıl götürebiliriz onun derdindeyiz. Biz ahlaklı ve etik olmayan her şeye karşıyız. Bakın milletimizin ayağında bir pranga var. Düşünmüyor, tefekkür etmiyoruz. Bakın yıllarca dini yanlış yorumlayıp bizi bununla uyuşturdular. Yanlış bilgiler ve düşüncelerle bilimden uzaklaştırıldık. Oysaki din hiçbir zaman bilimi yasaklamıyor. Aksine teşvik ediyor. Biz gündelik konularla siyasetin getirdiği yapay gündemlerle meşgul olurken diğer ülkeler uzaya çıkıyor, bilimin her türlüsünü üretiyorlar. Diğer önemli nota, üretim. Üretmeyen ülke kalkınamaz. İyi Parti’nin tek modeli var; üreterek kalkınma. Üretim ve istihdamın kapılarını açacağız. Bugün bir aile asgari ücretle geçinemiyor. Millet ömür boyu buna mahkum olmayacak. Aynı zamanda sosyal devlet gereği, aile geçim kaynağı yaratacağız. Aile bu durumda daha fazla sosyalleşecek ve yaşam standartları artacak. İşsizliği ciddi anlamda azaltacak muazzam bir projemiz var. Vergi ve SSK borçları ile ilgili çıkarılacak kanunla genel bir af çıkarılmalı. Çünkü millet bu borçları ödeyemiyor. İyi Parti dönemi ile birlikte kesinlikle bu borçları sıfırlayacağız ve afların siyasi amaçla kullanılmasının önüne geçeceğiz. İnsanca yaşamak, herkesin hakkı. Bu ve bunun gibi Türkiye’ye çağ atlatacak projeleri, 14 Mayıs’ta yapacağımız bildiri ile açıklayacağız.”

‘BİLİMİN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ’

İyi Parti olarak vizyoner bir politikayla Türkiye’yi süper güç yapacaklarını ifade eden Başkan Kazancı şu şekilde devam etti: “Bunu yıllardır terk ettiğimiz bilim ve teknolojiyle yapacağız. Çünkü Türkiye’nin katma değeri yüksek projelere ihtiyacı var. Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında olması gereken ülkemiz, şuanda maalesef hak ettiği yerde değil. Özellikle beyin göçünü durduracağız. Yapacağımız çalışmalar ve desteklerle bilim adamlarımızı bu topraklarda tutacağız. Çünkü Türkiye’yi ileriye taşıyacak kadrolar bilim adamlarından çıkacak. Bu bizim için çok önemli bir mesele. Bakın 21. yüzyıldayız. Türkiye’de hala geleneksel aydınlatma sistemini kullanıyoruz. Eğer iktidara gelirsek, aydınlatmaları fiber optik sistemle yeniden yapacağız. Sadece bu projemizle milyarlarca liralık tasarruf sağlayıp Türkiye’ye önemli bir katkı koyacağız. Zamanında bu projeyi hayata geçirmek için gerekli makamlara başvurdum ama destek veren kimse çıkmadı. Şuanda çalışmaları yapılmış ve Türkiye’ye çağ atlatacak muazzam projelerimiz hazır. Bunları zamanı gelince açıklayacağız. ODTÜ’de okuduğum zamanlarda teorik olarak uzaya bir sürü uydu fırlattık. Çalışmaları yapıldı, ancak destek veren kimse olmadığı için hepsi teoride kaldı. Hayata geçiremedik. Bizim iktidarımızla ilk 1000’e giren öğrencilerden bilim ordusu kuracağız. Bu örencileri fizik, kimya, matematiğe yönlendireceğiz. Bunlar Türkiye için projeler üretecekler. Bakın bir müjdemiz olsun; seçimleri kazanıp iktidar olursak, 6 ayda yerli ve milli otomobili Türkiye’ye kazandıracağız. Bunu tüm fizibilite ve altyapı çalışmaları yapıldı. Yerli otomobil yapmak kesinlikle zor bir iş değil. Türkiye’de Ahbap çavuş ilişkisi olduğu için bir türlü yapılamıyor.”

3 YILDA 500 DOLAR

Meral Akşener’in, “İktidara geldiğimizde kredi kartları borlarını sileceğiz” açıklamasıyla, borçlara karşılık nasıl bir kaynak oluşturacaklarına da açıklık getiren Başkan Kazancı şunları söyledi: “Detayını daha sonra kamuoyuyla paylaşacağımız 81 ilde 81 fabrika projemiz var. Biz üreten bir toplum olmaktan çıktık. Üretime ağırlık vereceğiz. Türkiye’yi kazandıracağımız dev üretim projeleriyle kredi kartı ve vergi borçlarını buralardan yaratacağımız kaynaklarla karşılayacağız. Kimse borçlardan korkup siyasete mahkum olmasın. Türkiye’yi kredi tuzağına düşürdüler. Vatandaş ‘Başka birine oy verirsem ekonomi ne olacak?’ diye korkuyor. İyi Parti’nin ekonomi alanında deneyimli ve uzaman kadrosu var. Kimse korkmasın, kredi kartı borçlarını sileceğiz. Bir iddiamız daha var. Sadece 3 yılda kişi başı milli geliri 500 dolar artırmayı hedefliyoruz. Bunun planı, projesi yapıldı. İktidara geldiğimiz zaman bunu herkes görecek.”

‘KÖYLÜLERİN SUYU KÖYLÜLERE’

Köylere çok ciddi yatırımlar hazırladıklarını belirten Kazancı, “Şuan köyler boşaltıldı. Köyden kente doğru bir göç var ve bu şehirlerde inanılmaz yoğunluk oluşturuyor. Köylerde yapacağımız kampanyalarla, köye yeniden dönüşün yolunu açacağız. Köylerimizden dünya devi markalar çıkarmak için atılacak adımlarımız var. Bir genç köyüne dönmek isterse bizim iktidarımızda, her türlü destek sağlanacak. Aş, iş imkanları yaratılacak. Biliyorsunuz, çiftçiler planlı bir üretim yapamıyor. Kuracağımız bölgesel ajanslarla çiftçilere hem rehberlik anlamında hem de üretim anlamında kolaylılar sağlayacağız. İlk atacağımız adımlardan bir tanesi de Büyükşehir Yasası’nı eski haline getirmek olacak. Çünkü, rant alanına dönmüş, köylülere ait alanlar var. Bu alanları sahiplerine tekrar iade edeceğiz. Bir diğer konu ise annelerimizin, dedelerimizin bin bir emekle çalışıp köylerine getirdiği su mevzusu var. Bu sulara kesinlikle saat takılıp para alınmayacak. Bu onların hakkı. Buna kimse gidip el koyamaz. Bu sorunu çözeceğimizi taahhüt ediyoruz. Ayrıca şu müjdeyi de verelim; İyi Parti iktidarıyla birlikte et fiyatı 15 TL’nin altına düşecek. Yüzde yüz yerli ve milli bir projemiz var onu hayata geçirip fiyatı aşağı çekeceğiz. Bir de çiftçileri ilgilendiren bir konu. Şeker Pancarı’nda kota olmayacak. Çiftçi stratejik tarım ürünlerini istediği gibi üretecek. Alım garantisini de devlet oluşturacak. Yem fiyatı da 4’te 1’in altına düşecek” diye konuştu.

‘CAMİYE SİYASET GİRMESİN’

Türkiye’nin aklı ve bilimi terk ettiği için cemaat ve tarikatların ortaya çıktığı belirten Kazancı, “Türkiye 15 Temmuz’da FETÖ terör örgütünün yarattığı tahribatla çok ciddi bir travmadan geçti. Her ne kadar sulandırılmış bile olsa, şuan Hükümet ciddi bir mücadele yürütüyor. İyi Parti iktidarıyla birlikte, işi sulandırmadan bu yapıyla mücadelemiz sürecek. Terörün her türlüsüyle mücadelemiz sürecek. Bunlara kesinlikle fırsat verilmemeli. Bakın FETÖ ile mücadeleyi parti tüzüğüne yazan tek partiyiz” ifadelerini kullandı. Seçim sürecinde imalara da büyük iş düştüğünün ifade eden Kazancı, “İmamlardan ricam hiçbir şekilde camilere siyaset sokmasınlar. Siyaset konuşmasınlar. Onlar toplumun önderleri hüviyetinde. Hiçbir imamız dine siyaseti alet etmesinler çünkü din çok hassas bir konu. Hiçbir parti için çalışmasınlar” şeklinde konuştu.

‘OY HEDEFİMİZ YÜZDE 40’

Oy hedefleri hakkında da bilgi veren Kazancı, “Bursa’da oy hedefimiz yüzde 40 olacak. Bursa’da birinci parti olarak çıkacağız. Sahada bunu net bir şekilde görüyoruz. İnsanlar anketlere bakıyor ama anketler yanıltıcı olabiliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Meral Hanım, ilk turda yüzde 30’u bulacak. İkinci Turda ise, yüzde 55’lik bir oranla cumhurbaşkanı seçilecek. Bu bizim hem hedefimiz hem de öngörümüz. Ayrıca Bursa’dan İyi Parti’ye 85 kişinin de milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulundu.”

BURSA HABER ANI DEFTERİ’NE İMZA

Programda sonra Bursa Haber Anı Defteri’ne duygu ve düşüncelerini yazan Başkan Kazancı şu ifadelere yer verdi: “Sayın Cüneyt Dizdar ve Bursa Haber Ailesi, korku imparatorluğunun hakim olduğu böyle bir dönemde bizleri misafir edip, görüşlerimizi paylaştığınız için İyi Parti İl Yönetimi ve Genel Başkanımız Meral Akşener adına hepinize çok teşekkür ediyorum.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.