Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşte Bursa hayvan pazarının 'Kral'ı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde kurulan hayvan pazarında satışa sunulan 1 ton 200 kilo ağırlığındaki “Kral” adlı Tosun, 16 bin 500 liraya alıcı buldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2016 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2016 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İşte Bursa hayvan pazarının 'Kral'ı
Artvin Şavşat’tan İnegöl'e getirilen Kral adlı Simental cinsi Tosun, büyüklüğüyle ve fiyatıyla vatandaşların ilgi odağı oldu. 3 yaşındaki tosunun 16 bin 500 liraya alıcı bulduğunu ifade eden besicisi Murat Seçkin, Kral’ın canlı ağırlığının 1 ton 200 kilo geldiğini söyledi. Kral’ı özel olarak beslediklerini belirten Murat Seçkin, “Şavşat'tan 12 yıldır İnegöl'e kurbanlık satmak için geliyoruz. Kral adını verdiğimiz hayvanımızı 16 bin 500 liraya sattık. 1 ton 200 kilogram ağırlığında. Alana hayırlı olsun. İlk sattığımız hayvan bu. Hayvanlarımızı dağlarda otlatıyoruz. 2 yıl önce de İnegöl'e bir tonluk bir hayvan getirmiştim. Bunun bir üstü var, seneye onu da İnegöl’e getireceğiz” dedi.

Kral’ın Hollanda'dan annesinin karnında geldiğini ifade eden Murat Seçkin, “Bu hayvanı alıp 2-3 ay merada güttük. Çok ağır olduğundan dolayı, daha sonra ahıra alıp içeride besledik. Kars'taki bazı arkadaşlar özel yem gönderdiler. Farklı olsun diye onlar da çok ilgilendiler. Annesinin karnında Hollanda'da gelen bir hayvan. Cinsi Simental” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.