Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail’in Kudüs kuşatması Bursa’da protesto edildi

Bursa’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, İsrail’in Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatmasını protesto etti.Müslümanların ilk kıblesi ve en önemli ibadet merkezlerinden biri olan Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatıp namaz kılmak isteyen...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2017 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2017 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İsrail’in Kudüs kuşatması Bursa’da protesto edildi

Bursa’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, İsrail’in Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatmasını protesto etti.

Müslümanların ilk kıblesi ve en önemli ibadet merkezlerinden biri olan Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatıp namaz kılmak isteyen Müslümanlara saldıran İsrail Bursa’da protesto edildi. Ulu Cami’de kılınan cuma namazı sonrası Orhangazi Parkı’nda buluşan İnsanı Yardım Vakfı Bursa Şubesi ve Memur-Sen Bursa öncülüğündeki STK temsilcileri, basın açıklaması yaparak İsrail’in gerçekleştirdiği zulme tepki gösterdi. Ellerindeki pankart ve Filistin bayraklarıyla İsrail’e tepki gösteren çok sayıda vatandaş, “Katil İsrail hesap verecek”, “Kahrolsun İsrail” sloganları attı. Öte yandan açıklama sonrası İsrail bayrağı yakıldı.

Filistin’in kurtuluşu için edilen dualar sonrası açıklama yapan Bursa İnsani Yardım Vakfı Başkanı Hüseyin Kaptan, İsrail’in Mescid-i Aksa’yı tamamen kendi mabedi yapmak istediğini belirterek, "1967 Yılından beri defalarca Mescid-i Aksa’da cuma namazı kılınmasını engelleyen İsrail, Mescid-i Aksa’yı tamamen ibadete kapatarak kendi mabedini inşa ettirmek arzusundadır. Bu hedef doğrultusunda hukuksuz bir şekilde Filistinlileri evlerinden ve yurtlarından çıkartan İsrail, Mescid-i Aksa ve Kudüs etrafında yaşayan Müslümanlara yönelik fiziki ve psikolojik saldırılarını da her geçen gün arttırmaktadır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan açıklamada Kaptan, İsrail’in işgal ettiği bütün Filistin topraklarını terk etmesini talep etti.

Filistin’i özgürleştirmek için Müslüman coğrafyasının birleşmesi gerektiğini ifade eden Bursa Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Numan Şeker ise, bazı İslam ülkelerinin Filistin’in kurtuluşuna engel olduğunu söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.