Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsmetiye’de tarihi açılış

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Demirtaş ve İsmetiye trafiğine nefes aldıracak 3 köprü ile dere ıslah çalışmalarını tamamladı.Daha önce 6 metre genişliğine sahip olan ve İsmetiye Deresi üzerinde bulunan köprüler, yapılan düzenlemeyle...

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2017 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2017 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İsmetiye’de tarihi açılış

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Demirtaş ve İsmetiye trafiğine nefes aldıracak 3 köprü ile dere ıslah çalışmalarını tamamladı.

Daha önce 6 metre genişliğine sahip olan ve İsmetiye Deresi üzerinde bulunan köprüler, yapılan düzenlemeyle 12 metre genişliğine çıkartıldı. İsmetiye Deresi de tamamlanan ıslah çalışmalarıyla birlikte muhtemel taşkınlara hazır hale getirildi. Toplam 14.2 milyon TL’ye mal olan yatırımlar, mahalle meydanında gerçekleştirilen açılış töreniyle hizmete alındı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapılan projelerle birlikte Bursa’nın hızla kabuk değiştirdiğini ve geliştiğini ifade etti. Bugüne kadar düşünülüp de gerçekleştirilemeyen projelerin bu dönemde birer birer hayata geçirildiğini vurgulayan Başkan Altepe, İsmetiye Deresi ıslah ile köprü inşaat çalışmalarının da bunlardan biri olduğunu kaydetti. 50 yıl önce İsmetiye’ye geldiğinde derede kirlilikten geçilemediğini, bölgenin de bakir bir alan olarak trafik akışı içerisinde yer almadığını hatırlatan Başkan Altepe, “Buraya her gelişimizde, bu derelerden geçtik bu köprüleri kullandık. İsmetiye’ye, Bursamıza yakışmayan görüntüleri hep görmüştük. Şimdi onlar geçmişte kaldı” dedi. İsmetiye Deresi boyunca 4 kilometrelik güzergahın ıslah edildiğini, aynı dere üzerine 3 adet yeni köprü kurulduğunu söyleyen Başkan Altepe, “Yapılan yatırımlar toplam 14.2 milyon TL’ye mal oldu. Birçok konuda temel atma töreni yapamıyoruz. Açılışlara da yetişemiyoruz. İşte bu hizmet ve bereket dönemidir. Bundan İsmetiye de nasibini alıyor. Diğer bölgelerimiz de nasipleniyor. İnşallah devamı gelecek. Sizler için ne yapsak az” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.