Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşçi işveren barışı Bursa'da ele alındı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, MÜSİAD - HAKİŞ Organizatörlüğünde gerçekleştirilen “İş Yaşamı Becerileri Ve İşveren Ve İşçilerin Uyumunun Sosyal Diyalog Yaklaşımı İle Arttırılması” panelinin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. 

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2017 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2017 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İşçi işveren barışı Bursa'da ele alındı

Almira Otel’de gerçekleştirilen etkinlikte Gürses, MÜSİAD, öncelikle ekonomiyi temsil eden bir işadamları derneği olduğunu kaydetti. Gürses, “MÜSİAD’ın gündemi sadece iktisatla sınırlı değil ve hiçbir zaman da öyle olmadı. MÜSİAD ekonomik ve siyasi alanda etkin, dünyada saygın bir Türkiye hayaliyle yola çıkan hassasiyet sahibi iş adamlarının kurdukları bir işadamları derneğidir. 11 bin üyesi ile 48 bin işletmeyi temsil eden MÜSİAD yaklaşık 1 milyon 600 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Biz, yalnızca ekonomik büyüme için değil, topyekûn kalkınma için çalışıyoruz. Bu nedenle, bir düşünce kuruluşu gibi toplantılar düzenliyor, bireysel ve toplumsal konuları masaya yatırıyoruz” dedi.

26 yıllık MÜSİAD tarihinde çok önemli görevler üstlendiklerini ve ülkemize değerli katkılar sağladıklarını vurgulayan Gürses, “Fakat eğitim ve sosyal diyalog gibi geleceğimizi ilgilendiren çok önemli bir konuda 2012 yılında HAK-İŞ ile imzaladığımız projenin meyvelerini bugün almaya başlamış durumdayız. Ne kadar önemli bir iş yaptığımızı bugünün gündemine baktığımızda daha iyi anlıyoruz. Şartlar her ne olursa olsun diyalog kanallarının kapanmaması gerektiğini bir kez daha öğrenmiş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

İŞÇİNİN DE İŞVERENİNİN DE ÜZERLERİNDE HAKKI VAR

MÜSİAD ve HAK-İŞ’in Gürses, iki kardeş kurum olduğunu belirten Gürses, işverenin, hakkı hukuku gözetmesi, insanlar faydalı olması, her şeyden önce vazgeçilmez görevi olduğunu kaydetti. İşverenin, çalıştırdığı insanlar üzerinde hakları olduğunu dile getiren Gürses, şöyle devam etti: “İşverenin yaptırdığı iş ve hizmete karşılık, birtakım maddî ve manevî sorumluluğu vardır. Burada işverene emredildiği gibi “İşçinin Alnının Teri Kurumadan” hakkını vermek düşer. Aynı şekilde işçinin de işvereni üzerinde hakları vardır. Bunların en başında işçinin aldığı parayı hak etmesi geliyor. Kendisine verilen görevi noksansız yapmalıdır. Yoksa kazandığı helal olmaz. Diğer taraftan anlaşmaya ve konulan kurallara uymaktır. Haklar tek taraflı değildir. İşvereni, işçi üzerinde hakkı olduğu gibi işçinin de işveren üzerinde hakları vardır. İnancımız da bunu emrediyor.  Bizlerde MÜSİAD ve HAK-İŞ olarak bu ilkelerimize bağlı yaşamayı öğreniyor ve her fırsatta öğretiyoruz.

KESKİN: BİLGİ EN ETKİLİ SİLAHTIR

Hak İş Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Keskin de bilginin insanın en etkili silahı olduğunu kaydetti. Bilginin gücüyle aşılamayacak hiçbir duvar olmadığını söyleyen Keskin, “HAK-İŞ Bursa’yı önemsiyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından AB destekli “İş Yaşamı Becerileri Ve İşveren Ve İşçilerin Uyumunun Sosyal Diyalog Yaklaşımı İle Arttırılması” eğitimlerine geçildi. Projenin hedefi; işveren ve işçilerin uyum yeteneklerini artırmak, işçi, işveren, STK ve kamu kurumları arasındaki sosyal diyaloğu artırmak olarak belirtildi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.