Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Irak'ta kaçırılan Bursalı işçi evine döndü

Irak’ta stadyum inşaatında çalışırken kaçırılan ve 28 gün aradan sonra serbest bırakılan 16 Türk işçinin arasında yer alan Ender Gündoğan, Orhangazi’deki evine ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2015 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2015 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Irak'ta kaçırılan Bursalı işçi evine döndü
 Irak’ta stadyum inşaatında çalışırken kaçırılan ve 28 gün aradan sonra serbest bırakılan 16 Türk işçinin arasında yer alan Ender Gündoğan, Orhangazi’deki evine ulaştı.

28 gün aradan sonra serbest bırakılan 16 Türk işçinin arasında yer alan Ender Gündoğan Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a konuk olduktan sonra akşam Orhangazi’deki evine ulaştı. Çalıştığı şirketin kiraladığı özel bir araçla 3 kardeşi ile birlikte evine ulaşan evli ve 2 çocuk babası Ender Gündoğan kaçırılarak gözaltında tutuldukları 28 günlük dönemde kendilerine çok iyi davranıldığını, hasta olan arkadaşlarına ilaç dahi tedarik ettiklerini evine kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade etti.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta alıkonulan ve aralarında Orhangazili işçi Ender Gündoğan’ın da bulunduğu Türk işçiler 28 günlük alıkoymanın ardından serbest bırakılmıştı. Eylül ayı başında çalıştıkları inşaat şantiyesinde alıkonulan 16 işçi, önceki gün Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği'ne ait araçlarla bulundukları yerden alınıp elçilik binasına getirilmiş, aynı gün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gönderilen “Ana” uçağı ile Ankara’ya getirilmişlerdi. Türkiye’ye getirildikleri gün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın misafiri olan ve daha sonra geceyi Ankara’da geçirdikten sonra gün içinde sağlık kontrolünden geçirilen Orhangazili işçi Ender Gündoğan daha sonra çalıştıkları şirketin kiraladığı özel bir otomobille Orhangazi’ye doğru yola çıktı.

2 KARDEŞİ İLE BİRLİKTE ORHANGAZİ’YE GELDİ

Ender Gündoğan Ankara’daki işlemlerin ardından akşam saat 22:30 sıralarında Gündoğan ailesinin Orhangazi ilçesi Arapzade Mahallesi’ndeki evlerine ulaştı. Kardeşleri Soner Gündoğan, Önder Gündoğan ve kız kardeşi Canan Günaydın’ın karşılamaya gittiği 2 çocuk babası Ender Gündoğan, evine kavuşmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu belirtti ve yaşadıklarını anlattı.

Gündoğan; “Orada bize çok iyi baktılar. Hasta olduk ilacımızı getirdiler, yemeğimizi getirdiler, ne istediysek hep ayağımıza geldi. Yani kötü davranmadılar. Kaçırma amaçlarıyla ilgili hiçbir şey söylemediler” dedi. Türkiye hükümetinin yaklaşımının çok iyi olduğunu ifade eden Gündoğan, “Devamlı irtibattaydılar. Irak hükümetine de teşekkür ederiz. Hele hele Irak’taki Büyükelçiliğimiz bizi aldığı zaman, ifadeye çağırdı Irak komutanları, “Bunlar vatandaşlarımız beni öldürün onları alamazsınız dedi” diye konuştu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gündoğan ardından da kardeşleri ile birlikte evine girdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.