Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İpek böceği minik ellerde hayat buluyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ipekçiliğinin ve ipek böceği evrelerinin çocuklara uygulamalı olarak öğretilmesi amacıyla 2015 yılında başlatılan ‘Bursa ipeği hayat buluyor’ projesine, Eşref Ergin İlkokulu’ndaki 3 ve 4’üncü...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2017 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2017 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İpek böceği minik ellerde hayat buluyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ipekçiliğinin ve ipek böceği evrelerinin çocuklara uygulamalı olarak öğretilmesi amacıyla 2015 yılında başlatılan ‘Bursa ipeği hayat buluyor’ projesine, Eşref Ergin İlkokulu’ndaki 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri de katıldı.

Bursa’nın sahip olduğu tüm değerleri en iyi şekilde kullanarak dünya vitrinine taşımayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan ipek böceği ve ipek üretimini artıracak yatırımlar yaparken diğer taraftan da Bursa ipeği konusunda toplumsal bilinç oluşturmaya yönelik eğitimlere hız kesmeden devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı tarafından ipekçiliğin ve ipek böceği evrelerinin çocuklara tanıtılması ve uygulamalı olarak öğretilmesi amacıyla 2015 yılında uygulamaya başlanan ‘Bursa İpeği Hayat Buluyor’ projesinde bugüne kadar 25 okulda 2 bin 500 öğrenciye ulaşıldı. Projeye yeni dahil olan Eşref Ergin İlkokulu’nda da öğrencilere ipekböceği yetiştirme seti dağıtıldı. Set içindeki ipekböceğinin nasıl yetiştirileceği ve tırtılın nasıl kozaya dönüşeceği konusunda eğitim verilen öğrenciler, kısa sürede oluşacak kozayı okullarına geri getirdiklerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.

Proje kapsamında öğrencilere ipekböceği yetiştirme seti dağıtımı nedeniyle Eşref Ergin İlkokulu konferans salonunda tören düzenlendi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği törende Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, öğrencileri yalnız bırakmadı. Törende öğrencilere seslenen Başkan Altepe, Bursa ipeğinin, yüzyıllar boyunca kentin markası olduğunu ancak son zamanlarda unutulmuş olan bir değer haline geldiğini belirtti. Bursa ipeğini ve ipekçiliği yeniden canlandırmayı hedeflediklerini vurgulayan Başkan Altepe, “Bursa ipeği yüzyıllar boyu Avrupa’da dünya saraylarında yoğun rağbet gördü. Bursa ipeği, yeniden dünya markası olsun, Bursa tekrar dünya gündemine girsin. Bursa ipeği yumuşaklığı, beyazlığı ve parlaklığı ile dünyada bir numara. Bu değerimizi yeniden dünya vitrinine çıkarmak için üretim yapan fabrikaları destekliyoruz. İpekböcekçiliği yapan üreticilerimize malzeme desteği veriyoruz. Bunun yanında bu değerimizin çocuklarımız tarafından da bilinmesi için böyle bir proje başlattık. Çocuklarımız tırtıl bulunan kutularda kozanın üretimini görerek öğrenecek. Taze dut yapraklarıyla beslenecek tırtıllar kozalarını örecek. Kozalarını okullarına teslim eden öğrencilerimizi de çeşitli hediyelerle ödüllendireceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Altepe, öğrencilere ipek böceği yetiştirme setlerini dağıtılırken, öğrencilere kozanın ipliğe dönüşüyle ilgili uygulama da yaptırıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.