Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnsan hakları alanında ‘sessiz devrimler’

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Türkiye’yi her alanda layık olduğu statüye kavuşturmak için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, “İktidarımız boyunca insan hakları alanında ‘sessiz devrimler’ gerçekleştirdik” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2019 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnsan hakları alanında ‘sessiz devrimler’

Özgür EKİNCİ

AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, Adalet Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Haber Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette kadınların siyasetteki yeri hakkında konuşan Emine Yavuz Gözgeç, "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği ile kadınların siyasette ve karar mekanizmalarında yer alma sayısı her geçen gün artıyor. TBMM'ndeki AK Partili kadın milletvekili sayısının 27. Dönemde 38'den 54'e çıktı. Kadın vekillerin çoğu teşkilatlardan gelen, teşkilatlarda görev yapmış kadınlarımızdır. İnşallah bu sayı daha da artacaktır" dedi.

‘AMAÇ TOPLUMSAL FARKINDALIK’

AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkan Yardımcılığı görevi hakkında da bilgi veren Gözgeç, şunları söyledi: "Her kademedeki insan hakları başkanımızı kamp şeklinde iki günlük eğitime aldık. 81 il ve 7 bölgede düzenlediğimiz bölgesel toplantılar tertipledik. Hedefimiz, insan hakları noktasında AK Parti olarak bugüne kadar yaptığımız çalışmalarımızı ve ülkede hayata geçirdiğimiz sessiz devrimlerimizi aslında biraz daha kendi içimizde de yeniden hatırlayabilmek, anlatabilmek. Bundan sonrası için 2023, 2053 ve 2071 vizyonlarımızda insan hakları olarak hedeflerimizin neler olabileceği ve neler yapılması gerektiği noktasında bir farkındalık oluşturulması, toplumsal bilincin, şuurun ve algının değiştirilmesi yönünde çalışmalar içerisindeyiz."

‘GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK’

Eğitim hakkında değerlendirmelerde bulunan Yavuz Gögeç, insan hakları kapsamında parti teşkilatlarını bilgilendirmek ve farkındalık sağlamak amacıyla yola çıktıklarını söyledi. Türkiye’yi her alanda layık olduğu statüye kavuşturmak için gece gündüz çalıştıklarını vurgulayan Gözgeç, “İktidarımız boyunca insan hakları alanında ‘sessiz devrimler’ gerçekleştirdik. ‘İşimiz insana hizmet’ diyerek eski Türkiye’den kalma sorunlara kalıcı çözümler ürettik. Bunu, Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde ilkeli kadrolarımız sayesinde başardık. Türkiye’yi aydınlık yarınlara dürüst ve dinamik AK Parti teşkilatımız taşıyacaktır” dedi.

‘ÖNEMLİ BİR YOL HARİTASI OLACAK’

Gözgeç, eğitimin içeriğine dair şu bilgileri paylaştı: “Dava kardeşlerimizle, temel insan hakları anlayışı, kavramlar, ülkemizde insan hakları alanında sık karşılaşılan durumlar, insan hakları alanında ulusal ve uluslararası alanda karşılaşılan sorunlar hakkında değerlendirmelerde bulunduk. Yerelde karşılaşılan sorunları ele aldık. Katılımcılarımızın aktif şekilde görüşlerini dile getirdiği bir eğitim oldu. Bundan sonrada diğer bölgelerimizde aynı formatta eğitimlerimize devam edeceğiz. Eğitimler önümüzdeki dönemlerde yapacağımız çalışmalarımız için önemli bir yol haritası olacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.