Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl’ün tarihi bu kitapla gün yüzüne çıktı

İnegöl Belediyesi organizasyonu ve şehirdeki kurum ve kuruluşların destekleriyle 2016 Ekim ayında gerçekleştirilen “Uluslar Arası İnegöl Tarihi ve Kültürü Sempozyumu” neticesinde akademisyenlerin hazırladığı bildirilerle derlenen ve...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2017 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2017 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöl’ün tarihi bu kitapla gün yüzüne çıktı

İnegöl Belediyesi organizasyonu ve şehirdeki kurum ve kuruluşların destekleriyle 2016 Ekim ayında gerçekleştirilen “Uluslar Arası İnegöl Tarihi ve Kültürü Sempozyumu” neticesinde akademisyenlerin hazırladığı bildirilerle derlenen ve ilçemizin 5000 yıllık tarihine ışık tutan ‘Uluslar Arası Tarih ve Kültür Sempozyumu Bildirileri Kitabı’nın tanıtımı gerçekleştirildi.

İnegöl tarihine ışık tutması ve şehrimizin 5000 yıllık tarihini gün yüzüne çıkarması düşüncesiyle İnegöl Belediyesi öncülüğünde Ticaret ve Sanayi Odası ile İnegöl Kent Konseyi başta olmak üzere 55 akademisyen ve İnegöl bürokrasisinin temsilcilerinin katkı ve destekleriyle gerçekleştirilen “Uluslar Arası İnegöl Tarihi ve Kültürü Sempozyumu” 2016 yılı Ekim ayında gerçekleştirilmişti. 3 gün süren sempozyum neticesinde İnegöl’ün tarihini aydınlatacak bildirilerini katılımcılara sunan akademisyenlerin araştırmalarının yer aldığı bildiriler, İnegöl Belediyesi tarafından kitap haline getirildi. Toplamda 1083 sayfadan oluşan 2 ciltlik İnegöl’ün tarihini anlatan ‘Uluslar Arası Tarih ve Kültür Sempozyumu Bildirileri Kitabı’ bugün düzenlenen tanıtım toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Tanıtım toplantısı yapıldı

Royal Hotel’de gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Alper Taban, İTSO Başkanı Metin Anıl, Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah ve çalışmaya katkı veren meclis üyeleriyle bürokratlar katıldı.

“İnegöl’ün çok önemli tarihsel değeri var"

Tanıtım toplantısında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’ün tarihi açısından da önemli bir değer olduğuna vurgu yaptı. Yapılan Uluslar Arası İnegöl Tarihi ve Kültürü Sempozyumu’nun İnegöl’e ciddi bir artı değer kattığını kaydeden Aktaş, “Bu değerli çalışmada emeği geçen başta çok kıymetli Kaymakamımız, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız, değerli hocalarımıza, Kent Konseyi’nin ve İnegöl bürokrasisinin çok değerli yöneticilerine teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. 5000 yıllık geçmişin izlerini her köşesinde taşıyan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan kadim şehrimiz İnegöl’ün geçmişten bugüne kadar yaşadıkları, İnegöl ile alakalı değerleri, verileri içerisinde barındıran Uluslar Arası Tarih ve Kültür Sempozyumu Bildirileri Kitabının tanıtım toplantısında bu konunun emektarı olan değerli insanlarla bir araya geldik. İnegöl’ün bilinmeyen yüzünün gün yüzüne çıktığı ve 55 bilim adamı ile araştırmacının bildiri sunduğu Uluslar Arası İnegöl Tarihi ve Kültürü Sempozyumu geçtiğimiz yıl Ekim ayında icra edilmişti. Öncelikle şunu ifade edeyim ki; İnegöl tarihi ve kültürü sempozyumu İnegöl için bir ilkti. Şehrimize çok büyük bir artı değer kattı. İnanıyor ve ümit ediyorum ki bundan sonra farklı konularda İnegöl bu çalışmaların aynılarını en azından senede bir kez olmak kaydıyla tekrar edecektir. Yaşamaktan gurur duyduğumuz ve bizim için her şey olan, her köşesinde bir değer olan İnegöl için böyle bir şeyin ilk kez gerçekleşmiş olması da buna öncülük etmekte bir gurur. İbn-i Haldun’un dediği gibi şehirlerin bir ruhu vardır ve insanlar yaşadıkları şehirlere bir değer katarlar. Onun şekillenmesine çok ciddi destek ve katkı sağlarlar. Biz bu şehri seviyoruz. Her ne kadar Osmanlı’ya başkentlik etmese de Osmanlı bakiyesi olan, Söğüt, Domaniç, Bilecik, Bursa gibi topraklara çok yakın mesafede ve bu coğrafya içerisinde önemli bir işlevi olmuş olan İnegöl’ün de çok önemli bir değeri ve tarihsel boyutu olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Konuşmalar sonrası Başkan Aktaş 2 ciltlik İnegöl tarihini içerisinde barındıran kitabı Kaymakam Ali Akça’ya takdim etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.