Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöllüler Kudüs için yürüdü

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması, İnegöl’de yoğun yağmura rağmen düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2017 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2017 20:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöllüler Kudüs için yürüdü

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması, İnegöl’de yoğun yağmura rağmen düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

İnegöl İHH ve sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde bir araya gelen İnegöllüler, “İnegöl Kudüs için Ayakta” yürüyüşü ile ABD’nin kararını protesto ettiler. Kaymakam Ali Akça, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, siyasi parti başkan ve yöneticileri, STK başkan ve yöneticileri ile bin civarında vatandaş İnegöl Belediyesi önünde toplandı. Yoğun yağmura rağmen programı iptal etmeyen İnegöllüler, Atatürk Bulvarı üzerinden yaklaşık 2 kilometre ilerideki Atatürk Anıtı önüne kadar sloganlar atarak yürüdüler. Yağmurda ıslanan vatandaşlar Kudüs için dua ettiler.

Anıt önünde açıklama yapan İHH İnegöl Şube Başkanı İlhan Tatlı, “Hepinizce de malumdur ki ABD Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etti ve elçiliğini taşıma kararı aldı. Bu karar ne anlama geliyor biliyor musunuz? Bu karar İsrail’in bütün Filistin’i işgal etme planıdır. İşin aslına bakarsanız ABD bu kararı 1995’te aldı, bu yeni bir karar değildir. Bugüne kadar bu kararını Filistin’e ve İslam dünyasına karşı kılıç gibi tehdit olarak kullandı. Mesele karar alması değil, mesele kararını açıklamasıdır. Ve bu kararı çok manidar bir tarihte açıkladı. Nedir bu tarih, bu tarih şudur; Kudüs’ün Müslümanların elinden çıkmasının 100. yıl dönümüdür. Bu hareket basit bir hareket değil, siyonizm ve emperyalizm ortaklığının oldukça sistematik ve iyi planlanmış bir hareketidir. Bizi şuna inanıyoruz ki her işte bir hayır vardır. Çarşamba günü İslam İşbirliğinin toplantısı olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız ne demişti; Kudüs kırmızı çizgimizdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanacak olan bu toplantıda çok hayırlı kararlar çıkacağına inanıyoruz. İnşallah bu olay İslam Birliğinin kuruluş sürecini hızlandıracak. İsrail’in Filistin ve Kudüs’te varlığı gayrimeşrudur. Varlık sebebi işgaldir ve işgal devam etmektedir. İsrail’in işgali ulusal ve uluslararası hiçbir hukukta onaylanmış değildir, onaylanması da mümkün olamaz. Kudüs’ün statüsü konusunda Birleşmiş Milletlerin kararları açık ve nettir. 1967 sınırları sonrasında yapılan ve yapılacak bütün işgaller, yerleşkeler, utanç duvarları illegal olarak tescillenmiştir. Herkes bilmelidir ki Kudüs, bağımsız Filistin Devleti’nin başkentidir. Kudüs için söylenen her söz değerlidir. Lakin yetmez. O nedenle sürekli teyakkuz halinde olmalı ve 15 Temmuz ruhunu harekete geçirmeliyiz. Bu mesele sadece Müslümanlar’ın meselesi değildir. Eğer Kudüs düşerse dünyanın bütün başkentleri huzur bulmayacaktır. Kudüs Müslümanlara emanettir ve bugün emanete sahip çıkma günüdür” dedi.

Konuşmanın ardından İnegöl Müftüsü Kazım Güzel’in duasıyla program sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.