Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl'e mobilya tasarım merkezi

İnegöl ilçesinde, Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından yaptırılan ‘Mobilya Tasarım ve Rekabetçilik Merkezi’ inşaatı bütün hızıyla sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2014 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöl'e mobilya tasarım merkezi
 İnegöl ilçesinde, Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından yaptırılan ‘Mobilya Tasarım ve Rekabetçilik Merkezi’ inşaatı bütün hızıyla sürüyor.

İnegöl-Bursa yolu üzerinde Orhan-1 köftecisi yakınında inşaatı süren ‘Mobilya Tasarım ve Rekabetçilik Merkezi’nin 2014 yılı sonunda hizmete açılması hedefleniyor. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Proje Komisyonu Başkanı Ahmet Güleç, İMOS Başkanı Mustafa Akyol, Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ile Mobilya Tasarım ve Rekabetçilik Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. Mustafa Akyol, “Her şehrin, her ülkenin bir hikayesi var. Bizim şehrimizin de mobilya hikayesi var. Mobilyaya katkıda bulunmak için tasarım merkezi kuruyoruz. İnegöl mobilya sektörüne İMOS olarak tasarım merkezini hediye ediyoruz” dedi.

Tasarım rüzgarını şehrin her yerinde yaygınlaştırmak gerektiğine işaret eden Ahmet Güleç ise, “Türkiye genelindeki endüstriyel tasarım mezunları, her alanda tasarımla ilgileniyor. Biz bu tasarımcıları İnegöl’de yetiştirip uzman mobilya tasarımcısı haline getirmek için kuluçka merkezi teklif ettik. Türkiye genelinde iç mimarlık ve herhangi bir tasarım bölümünden mezun olan arkadaşlarımızdan 10 kişiyi belli bir değerlendirmeden geçtikten sonra burada hem çalıştıracak, hem de eğiteceğiz. Mobilya üretimini anlatacağız. 4 ayda yetiştirdikten sonra bu arkadaşlarımızı İnegöl’de çalışmaları için teşvikte bulunacağız. İki projemizin de bütçesi hazır. Burayı da ‘Atölye İnegöl’ ismiyle akademi merkezi haline getirecek bir süreç var. Milano’nun nüfusu Bursa nüfusu kadar. Her yıl farklı ülkelerden Milano’ya gelen 100 bin fikir gücüne sahip kişi uzmanlık eğitimi görüyor. Bizim de gayemiz İnegöl’ü bu hale getirmek. Bunun İnegöl projesi olması gerektiğini belediye başkanımıza anlattık. Başkanımız da bu konuda destek vereceğini söyledi. Kendisine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.