Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl’e milli yol

Bursa Haber’e projelerini anlatan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, bölgede ilk defa silindirle sıkıştırılmış yol uygulamasını hayata geçirdiklerini söyleyerek, “Uygulama yerli ve milli” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2020 00:14
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2020 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöl’e milli yol

İMZA: Özgür Ekinci

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Bursa Haber Gazetesi’nin konuğu oldu. Seçimden sonra yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Taban, yapılan çalışmaları seçimden önce ve sonra diye iki başlık altında değerlendirdi. Seçimden önce vaat edilen projeleri hayata geçirmek için yoğun bir çalışma içine girdiklerini ifade eden Başkan Taban, asıl anlamda projeleri seçimden sonra tamamlamaya başladıklarını söyledi.

DEĞİŞİM DÖNÜŞÜM

Başkan Taban, seçimle birlikte ayağı yere sağlam basan, uygulanması daha realist 94 vaatte bulunduklarını belirterek şunları söyledi: “Başta ulaşım, altyapı, tarım ve turizm olmak üzere eksiklerimizi gidermeye odaklandık. Şehrin ve belediyenin kurumsallaşması ve gelişen teknolojiye adapte olmak için önemli çalışmalarımız var. Diğer yandan kurum içi yaptığımız dönüşüm ve değişimle daha verimli işin ehli ve bir kadroyla hizmet ediyoruz. Çünkü işlerin yürütülmesi için sağlam, dinamik ve işi bilen bir ekibe ihtiyacınız var. Bizde bu minvalde İnegöl’e daha iyi hizmet vermek için gerekli çalışmaları yapıyoruz.”

HİZMETLER DİJİTAL ORTAMDA

“E-Devlet’ten hizmet veren belediyeler içinde ilk sıradayız” diyen Taban, “Cumhurbaşkanımızın ‘Hizmeti vatandaşın ayağına götürün’ söylemini kendimize ilke edindik ve bu doğrultuda çalışmalarımızı elektronik ortamlara taşıyoruz. Vatandaş çoğu işini belediyeye gitmeden oturduğu yerden halledebiliyor. Adaletli ve kaliteli işler yapmaya gayret ediyoruz. Kalite anlamında da uluslararası belgelere sahip olduk” dedi.

SIKIŞTIRILMIŞ BETON YOL

Bölgede bir ilki hayata geçirdiklerini de belirten Başkan Taban, şunları söyledi: “İnegöl’de özellikle şehir içi yollarda yeni bir uygulama hayata geçirdik. Silindirle sıkıştırılmış beton yol uygulaması ile büyük tasarruf sağladık. Biliyorsunuz asfalt yol daha maliyetli bir çalışma. Bizde bunu yaparak, yüzde 50 tasarruf sağladık. Şehir içi ulaşım için ideal bir çalışma. Dünyanın başka ülkeleri de bu çalışmayı yapıyor. Bizde yerli ve milli olan bu çalışmayı ilçemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz.”

HİZMETLER HIZLANIYOR

Vatandaşa daha iyi ve hızlı hizmet götürmek için çözüm merkezi de kurduklarını söyleyen Başkan Taban, tamamen profesyonel bir ekipten oluştuğunu ve maksimum bekleme süresinin ise 5 saniye olduğunu vurguladı. Hizmet noktasında diğer çalışmadan da bahseden Taban, “66 tane yeni araç aldık. Bu araçlar çeşitli birimlerde kullanılacak. Bu sayede hizmetler daha hızlı ve sağlam olacak. Temizlik işlerini aldık. Biliyoruz ki bir şehrin vitrini temiz olmasıdır. Bu noktada hem belediye olarak biz hem de vatandaşlarla birlikte şehrimizin daha temiz olması içine gerekli gayreti gösteriyoruz. Bundan sonra da İnegöl’e hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.