Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl’de toplu ulaşımda kalite artıyor

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, toplu taşıma araçlarının şoförleri ile bir araya geldi.2 farklı grup halinde Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda halk otobüslerindeki değişim, hizmet kalitesinin arttırılması...

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2017 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöl’de toplu ulaşımda kalite artıyor

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, toplu taşıma araçlarının şoförleri ile bir araya geldi.

2 farklı grup halinde Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda halk otobüslerindeki değişim, hizmet kalitesinin arttırılması ve hem şoförlerin hem de yolcuların yaşadığı sıkıntılar hakkında istişareler yapıldı. Belediye Başkanı Alper Taban’ın yanı sıra Zabıta Müdürü Osman Kalkan ile İNULAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bayram’ın da katıldığı toplantılarda, halk otobüslerinin kameralarına takılan bazı olumsuz davranışların yer aldığı görüntüler şoförlere izlettirildi.

Taban, ulaşımın İnegöl Belediyesi adına önemli bir konu olduğunu ifade ederek, “Vatandaşların birinci meselesi trafik ve ulaşım. Vatandaş, halk otobüsleriyle, şoförlerle, güzergahlarla ilgili sıkıntıları da iletiyor. Bizler de zaman zaman İNULAŞ şirket yöneticilerimizle bir araya gelip istişareler yapıyoruz. Maksadımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. En verimli şekilde çalışmak durumundayız. Toplu ulaşımla ilgili de emanet sizde. Biz bir aileyiz. İNULAŞ başka bir şirket olabilir ama bizim açımızdan da toplu ulaşımı sevk ve idare eden kadro sizler olduğunuz için biz sizi ailemizden biri olarak görüyoruz” diye konuştu.

Taban, “Bir otobüs günlük ortalama 400 kişi taşıyor. 400 kişiyle muhatap oluyoruz. Her birinin ayrı ayrı huyu suyu var. Burada vatandaşla münakaşaya girsen, tartışsan ne değişiyor? Hiçbir şey değişmiyor. Mesele daha çok büyüyor. Şu çatışma durumundan bir sıyrılmamız lazım. Şimdi 110 tane yeni araç geldi. Ama amaç hizmet kalitesini yükseltmek olmalı. Çok güzel araçlar getirmişsin, içindeki hizmet aynı hizmet. Bunun bize faydası yok. Çatışmak bence zora talip olmaktır. Bir vatandaşımız yazmış, hayatımda gördüğüm en beyefendi şoför bu arkadaşımız demiş. Bunlar da var. Hakkı da yerine teslim edeceğiz. Ancak biz bunların sayısını arttırmalıyız. Bu sizleri de mutlu edecektir. Sen de işinden evine döndüğünde huzurlu, mutlu olmalısın” dedi.

Alper Taban’ın konuşmasının ardından şoförler de yaşadıkları meseleleri dile getirdi. Eksikler ve yapılması gerekenlerle ilgili notların alındığı toplantıların ardından toplu ulaşım alanında daha kaliteli bir hizmet hedefleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.