Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl’de Referandum seferberliği

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, referandum çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 16 Nisan Anayasa referandumu için çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacaklarını belirten Aktaş," Referandum da verilecek evet ile Türkiye’nin...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2017 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2017 23:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöl’de Referandum seferberliği

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, referandum çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 16 Nisan Anayasa referandumu için çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacaklarını belirten Aktaş," Referandum da verilecek evet ile Türkiye’nin ufkunun gelişeceğine, tüm dinamikleriyle ve artan trendiyle önemli bir devlet haline geleceğine yürekten inanıyoruz" dedi.

16 Nisan Anayasa referandumu dolayısıyla gerçekleştirilen ziyaretlerin ilki İnegöl’de ki bir mobilya firmasında yapıldı. Ziyarette çalışanlara seslenen Aktaş, “Biliyorum hepinizin kendine göre dertleri var, sıkıntıları var. Ama görüyorum ki bu ülke için, bu güzel şehrimiz için üretmeye, ekonomik kazanç getirmeye tüm gücünüzle emek sarf ediyorsunuz. Sizleri öncelikle ülkemize ve İnegöl’ümüze karşı göstermiş olduğunuz emeklerden dolayı teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bildiğiniz üzere ülkemizin istiklali ve istikbali için önemli gördüğümüz 16 Nisan Anayasa Referandumuna sayılı günler kaldı. El verdiğince bu referandumun bizler için neler ifade ettiğini dilimiz döndüğünce gittiğimiz yerlerde anlatmaya çalışıyoruz. Bugünde sizlerin huzuruna geldik. İnanıyorum ki 16 Nisan günü bu ülkenin geleceği adına Evet diyeceksiniz” dedi.

Güçlü iktidar güçlü muhalefet

Başkan Aktaş, Ak parti İlçe Yöneticileri ve Belediye meclis üyeleri ile birlikte 16 Nisan Anayasa Referandumu kapsamında sürdürdüğü ziyaretlerine İnegöl Bayburtlular Derneği ile devam etti. Ziyarette ilk olarak konuşan dernek başkanı Ali Kaya, 16 Nisan Anayasa Referandum sürecinin devletimize, milletimize ve ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti. Ziyarette dernek yöneticileri ve üyeleri tarafından samimi bir şekilde karşılanan Başkan Aktaş ise, “Her akşam belirli bir plan doğrultusunda ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu akşamda Bayburtlular Derneğimize misafir olmak istedik. Bu akşam sizlere yapılacak referandum hakkında bilgilendirme yapmak için geldik. Ülke olarak kritik bir virajın eşiğindeyiz. İnşallah 16 Nisan gününden sonra yükselen bir Türkiye ve dünyada söz sahibi bir ülke konumuna geleceğiz. Şunu ifade etmek isterim ki referandum ile anayasa da 18 madde değişiyor. Bu değişiklik ile bundan sonra takip eden ilk seçim ile beraber Cumhurbaşkanlığı seçiminin yanında cumhurbaşkanının, milletvekilleri ve meclisin yetki ve görevleri ile alakalı konular revize ediliyor. Konunun kısa özeti bu. Eğer 16 Nisan günü bu değişikliklere Evet dersek, 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimi ile milletvekilliği seçimi birlikte yapılacak. Ve nihayetinde bu seçim artık 5 yılda bir yapılacak. Artık koalisyon ihtimali yüzde sıfır. Çünkü kanun gereği seçimde yüzde ellinin üzerinde oy alan Cumhurbaşkanı seçilecek. Yani güçlü iktidar güçlü muhalefet” dedi.

"Çalmadık kapı sıkmadık el kalmayacak"

Gece gündüz demeden 16 Nisan Anayasa referandum sürecini anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Aktaş, “Bu süreç zarfında çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmamaya gayret gösteriyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki 16 Nisan’da verilecek evet ile sadece anayasanın 18 maddesi değişmeyecek. Referandum da verilecek evet ile Türkiye’nin ufkunun gelişeceğine, tüm dinamikleriyle ve artan trendiyle önemli bir devlet haline geleceğine yürekten inanıyoruz" dedi.

Aktaş sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Yıllardan beri bizim önümüzü kapayan, gelişimimizi ve büyümemizi engelleyen, dünyada söz sahibi bir noktaya gelmemizi önleyen karmaşadan ve istikrarsızlıktan başka bir anlam ifade etmeyen mevcut sistemin artık değişme zamanı geldi. Dilimizin döndüğünce o koalisyon dönemlerini, Adnan Menderes’e yapılanları, sağ-sol yüzünden yitirdiğimiz gençleri, ekonomik darboğazları, 28 Şubat sürecini anlatmaya çalışıyoruz. İşte ülke olarak bir yol ayrımı içerisinde olduğumuz bugünlerde hükümetimizin ve devletimizin son yıllarda ortaya koyduğu önemli atılım projeleri ile bölgesinde aranan bir ülke haline gelen Türkiye için geçmişten aldığı güçle bugüne ve geleceğe yön verme adına bugün artık bir karar verme zamanıdır. İnşallah 16 Nisan günü yüce Türk Milletinin ortaya koyacağı irade ile büyük Türkiye’nin yeniden dirilişine şahitlik edeceğiz”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.