Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl'de lodosun zararı büyük

Marmara Bölgesinde hayatı felç eden lodos, Bursa'nın İnegöl ilçesinde cami minarelerini, TIR ve kamyonları devirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2015 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2015 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöl'de lodosun zararı büyük

Marmara Bölgesinde hayatı felç eden lodos, Bursa'nın İnegöl ilçesinde cami minarelerini, TIR ve kamyonları devirdi.

İnegöl’de cumartesi gününden beri etkili olan şiddetli lodos, Boğazköy Mahallesindeki eski caminin minaresi yıkarken, yeni caminin de kubbesindeki kurşun levhalar söküldü. Aynı mahallede iki evin bahçe duvarını yıkan lodostan dolayı kökünden sökülen ağaç, bir evin üzerine devrildi. Lodosun mahallede yaklaşık 250 bin lira zarara yol açtığını belirten Boğazköy Mahallesi Muhtar Azası Seyfullah Üsken, “Köyümüzde dün akşam saat 20.00 sıralarında başlayan lodostan fazlasıyla etkilendi. Köyümüzün eski camisinin minaresini devirdi. Yeni camimizin kubbe kısmına büyük zarar verdi. Köyümüzde bir evin üzerine ağaç yıkıldı. Bu nedenle köyümüzde elektrikler kesildi. Köyümüzde besicilik yapan Galip Duyan’ın çatısını uçurdu. Ayrıca köyümüzdeki bütün binaların çatısında büyük zarar var. Doğal bir afet ama can güvenliğimiz yok. Allah korusun, daha da kötüsü olmasın. Dışarı çıkma konusunda ilk etapta çocuklarımızı uyardık. Dışarıya çok gerekmedikçe köylümüzden de çıkmamalarını istedik. Daha kötü şeyler olmaması için can güvenliğimizi almaya çalışıyoruz. Köyümüzde 250 bin liranın üzerinde bir maddi zarar söz konusu” dedi.

 

LODOS, TIR VE KAMYONU DEVİRDİ

Bursa-Ankara karayolu üzerinde 4 TIR ve bir çekicili kamyon, lodos sebebiyle devrildi. Kurtarıcı vasıtasıyla kaldırılmaya çalışılan kamyonun çekici kısmı ise lodosun etkisi ile savrularak tarlaya uçtu. Fabrikadan yüklediği süngerleri İstanbul’daki depoya teslim ettikten sonra İnegöl’e geri dönen sürücü Mustafa Şahin yönetimindeki çekici ve kamyon, Bursa-Ankara karayolu üzeri Kestel’e bağlı Babasultan mahallesi mevkiinde şiddetli lodosun etkisiyle savrularak yola devrildi. Bursa’dan İnegöl istikametine geliş yoluna devrilerek yolu trafiğe kapatan römorklu kamyonun sürücü Mustafa Şahin kazayı yara almadan atlatırken, bölge trafik ekipleri güvenlik önlemi aldı. Yolda yan yatmış vaziyette bulunan römorklu kamyon, gelen kurtarıcı vasıtasıyla kaldırılmaya çalışıldı ancak şiddetli lodos buna da müsaade etmedi. Halatlar ile bağlanarak yoldan kaldırılmaya çalışılan römork, yerden ilişiğini kestikten sonra savrularak tarlaya uçtu.

Kaza yerinde bulunan ekipler, şiddetli lodos nedeniyle oldukça zor anlar yaşadılar. Ayakta bile durmakta güçlük çeken görevliler, işlerini güçlükle yapabildiler.

 

300 YILLIK ÇINAR DEVRİLDİ

İnegöl’ün tarihi Camilerinden İshakpaşa Cami ve Külliyesi bahçesinde bulunan yaklaşık 300 yıllık çınar ağacı da lodostan nasibini aldı. 15. yüzyılda Fatih Sultan Mehmet zamanı paşalarından İshakpaşa tarafından yaptırılan Cami ve Külliye bahçesinde bulunan çınar, şiddetli lodosa dayanamayarak devrildi.

Lodos nedeniyle yerinden sökülen Kemalpaşa Mahallesi Kocaahmet Caddesi üzerinde 3 katlı binanın çatısı, yol üzerinde park halinde bulunan otomobilin üzerine düşerek maddi hasara yol açtı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.