Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl’de 49 bin kişi yeni kimliklerine kavuştu

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 49 bin kişi yeni kimliklerini kavuştu.2 Ocak 2017 tarihi itibariyle Türkiye genelinde verilmeye başlanan yeni kimlik için 256 bin nüfusu sahip İnegöl’de 49 bin kişi başvuru yaptı. İnegöl Nüfus Müdürü Muzaffer...

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2018 00:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöl’de 49 bin kişi yeni kimliklerine kavuştu

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 49 bin kişi yeni kimliklerini kavuştu.

2 Ocak 2017 tarihi itibariyle Türkiye genelinde verilmeye başlanan yeni kimlik için 256 bin nüfusu sahip İnegöl’de 49 bin kişi başvuru yaptı. İnegöl Nüfus Müdürü Muzaffer Solmaz, birçok işlemin müdürlüğe gelmeden e-devlet sistemiyle yapılabileceğini veya 199 numaralı telefon ile Nüfus Genel Müdürlüğü internet sitesinden randevu alınabileceğini ifade etti.

Muzaffer Solmaz, “5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununda 14 Ocak 2016 tarihinde yapılan değişiklik ile Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları 2 Ocak 2017 tarihinden dağıtılmaya başlandı. Mevcut nüfus cüzdanlarının yerine kullanılacak yeni kimlik kartları, 10 yıllık kullanım ömrüne sahiptir. Polikarbon materyalden oluşan, temaslı-temassız yonga içeren ve uluslararası standartlara uygun, en gelişmiş güvenlik öğelerini barındıran kimlik kartları, vatandaşa ait nüfus, fotoğraf ve biyometrik verilerin, üzerindeki temaslı yongaya güvenli bir şekilde kaydedilmesinden sonra, yetkisiz kimseler tarafından içindeki verilerin yeniden üretilmesini ya da değiştirilmesini imkansız hale getirecek şekilde tasarlanmıştır” dedi.

Solmaz, “2017 yılı kimlik kartı bedeli, kanuni beyan süresi dışında doğum sebebiyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL, değiştirme için 16 TL ve kayıp kimlik kartı için 32 TL´dir. Kimlik kartı bedeli başvuru sırasında peşin olarak tahsil edilir. Yeni kart düzenleninceye kadar kişinin talebi hâlinde, herhangi bir nüfus müdürlüğünce kimliğini ispata yarayacak 10 gün geçerli geçici kimlik belgesi düzenlenerek ilgiliye teslim edilecektir. Kimlik kartı yurt içinde kişinin başvuru sırasında bildirdiği adrese PTT aracılığıyla gönderilecek olup, beyan ettiği adrese teslim edilemeyen kartlar başvuru sırasında belirttiği nüfus müdürlüğüne gönderilecektir. Bir ay içinde teslim alınmayan kimlik kartları imha edilmek üzere genel müdürlüğe iade edilecektir” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.