Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl Devlet Hastanesi Kemoterapi Ünitesi hizmette

Anne dostu olan İnegöl Devlet Hastanesi’nde kemoterapi merkezi hizmete açıldı. 4 yataklı kemoterapi ünitesine sorumlu olarak Tıbbi Onkoloji Uzmanı Adem Deligönül tayin edildi.Kemoterapi ünitesinin açılışına Bursa Valisi İzzettin Küçük,...

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 19:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöl Devlet Hastanesi Kemoterapi Ünitesi hizmette
Anne dostu olan İnegöl Devlet Hastanesi’nde kemoterapi merkezi hizmete açıldı. 4 yataklı kemoterapi ünitesine sorumlu olarak Tıbbi Onkoloji Uzmanı Adem Deligönül tayin edildi.

Kemoterapi ünitesinin açılışına Bursa Valisi İzzettin Küçük, AK parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Rüstem Aşkın, Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Uğur Baş ile çok sayıda davetli katıldı. İnegöl Devlet Hastanesi CEO’su Hayrettin Göçmen, “Hastanemiz 2014 yılında açılan Bursa’nın en elit hastanelerinden bir tanesi. Toplam 55 bin metrekare kapalı alanıyla 300 bin kişiye hitap eden bir hastane. Yoğun bakım ünitemizle Bursa ve çevre illere hizmet veriyoruz. Bursa’da ilk kez palyatif yoğun bakım merkezimizde açıldı. 45 yataklı servisi ile Türkiye’nin en büyük palyatif servisi. Türkiye’de sadece 6 hastanenin sahip olduğu anne dostu unvanına sahibiz. Hastanemiz sağlıklı nesiller için sağlıklı başlangıçlar pilot hastanesi. Sezaryen oranımız sağlık bakanlığının 2023 hedefi olan yüzde 12’nin çok altındayız, yani yüzde 8’lerdeyiz. Türkiye’deki bazı hastaneleri denetleme görevi bize verildi. 1906 yılında kurulan hastanemiz bu yıl içerisinde 110. Yılını kutladı. İlk hastane müzesini hastanemizde açtık. Bilgi yarışması da düzenledik.” Dedi.

Vali İzzettin Küçük de, “15 Temmuz Türk tarihinin altın sayfalarından birisi olmuştur. Sadece Türkiye’de bir büyük olayı gerçekleştirmemiştir. Eminim bundan sonra dünyada darbe yapmaya kalkacak diğer ülkelerdeki cuntacılar Türkiye’de 15-16 Temmuz’da olan olayları hep kendileri açısından bir karabasan gibi hatırlayacaklar. Bu şeref Türk milletine aittir. İnegöllülerin 15 Temmuz akşamından itibaren bayraklarına ve ülkelerine nasıl sahip çıktıklarını gördüm. Ayrı ayrı hepinize teşekkür ediyorum. Darbe girişiminin bir bedeli oldu. Şu ana kadar 200’ü aşkın şehidimiz oldu. Boş silah bile insana doğrultulursa insan rahatsız olur. Televizyonlarda seyrettik, tankın önüne çıktılar. Tankın önüne çıkmak demek, yüzde 90 geri dönmeyeceksin. Tankın önünde durdular ve şehit oldular. Türk milletinin gönlünde kahraman oldular. Herkesin içi rahat olsun, yarınlarımız daha parlak ve güzel olacak. Hizmetin emeği geçmesinde emekleri geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan kemoterapi ünitesi gezilerek incelendi. Tören mehter konseriyle sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.